Sokak Üzerindeki Araçlari Tek Tek Çizdi

Sokak Üzerindeki Araçlari Tek Tek Çizdi

Eskisehir’de bir sokak üzerinde araçlari gece vakti çizen ve her birine ortalama 60 bin liralik maddi hasar veren sahis, vatandaslari magdur etti.

Tepebasi ilçesine Bahçelievler Mahallesi Istanbul Sokak üzerinde park halindeki araçlar geçtigimiz günlerde, gece saatlerinde kimligi belirsiz bir sahis veya sahislarca çizildi. Sokaktaki bazi güvenlik kameralarina yansiyan olayda, kadraja giren kimligi belirsiz sahis elindeki cisim ile araçlari çizdigi görülüyor. Sahisin yürüyüsünden madde kullandigi ya da alkollü oldugu tahmin edildi. Sokak üzerinde 6 araci çizen sahis, her bir araca yaklasik 60 bin liralik maddi hasar verdi. Durumdan mustarip olan vatandaslarin arasinda, araci ikinci kez çizilenler de oldugu ögrenildi. Araçlarini bahse konu sokaga park etmekten korkan vatandaslar durumu polis ekiplerine bildirdiklerini söylerken, konu hakkinda çözüm bekliyor.

“60 bin lira deger kaybi olusacak”

Araci çizilen ve sokak üzerinde ikamet eden Halil Ibrahim Naz konuyla ilgili, “Bir sabah vakti komsum beni aradi, aracinda çizik var dedi.

Hemen evden çiktim aracima baktim, arabamin sag tarafini çizmisler. Mahallemizdeki birçok araci da çizdiklerini fark ettik. Bütün sokak boyunca olan güvenlik kameralarini inceledik, görüntüler çok net olmadigi için görüntüleri polise verdik. Cumartesi günü sikâyetimizi olusturduk, sonuçlari bekliyoruz. Aracimizda çok büyük bir maddi hasar meydana geldi. Güvenlik kameralarinda arabalari çizen kisi sarhos veya madde kullanmis gibi gözüküyor. Sokagin basindan gelerek, sokak boyunca arabalari çizip, tekmeliyor. Arkadasimin söyledigine göre bu olay birkaç aydir böyle devam ediyor. Aracimin çizilen tarafi boyanacak olursa 50 bin 60 bin lira deger kaybi olusacak. Zarar veren kisiyi bulundugu zaman herhangi bir ceza alacak mi, zararimizi karsilayabilecek mi onu da bilmiyoruz? Muhtemelen psikolojik sorunlari var; esine de kizmis olabilir, bir madde etkisinde de olabilir ama bunlar baskalarinin aracina zarar verecek bir sebep degildir. Bizim tespit ettigimiz 5 araç var. Bu olayi kendi sosyal medya hesaplarimda paylastim bana 3-4 kisiden geri dönüt aldim. Belki araci çizilip de pek umursamayan onlarca kisi var. Muhtemelen kis ayi oldugu için de insanlar araçlarini yikamayacak ve çizigi göremeyecekler, görseler bile muhtemelen baska bir yerde arabayi çizmisimdir diye düsünecekler” dedi.



“1 ay içerisinde mahallemizde 5 tane araci çizdiler”

Araci ikinci kez çizilen Osman Demirci ise ayni durumu yasamaktan bezdigini dile getirirken söyle devam etti;

“Bir firmada yetkili olarak çalisiyorum, sabah saat 05.45 civarinda bizim araci çizdiklerini gördüm. Bu olayi 1 ay önce de yasamistim. 1 ay içerisinde mahallemizde 5 tane araci çizdiler. Bir madde bagimlisi tarafindan bu olayin devam ettigini düsünüyorum. Sabahlari 5-6 gibi gelip mahalledeki önüne gelen araçlari çizip gidiyor. Önce sag taraftaki benim aracimi çiziyor, sonra benim aracin karsisindaki 2 araci daha çiziyor. Bekçilerin biraz daha mahallede gezerken bu olaylara önem vermesini istiyorum. Sabahlari 5-6 saatleri arasinda mahallemizde güvenlik açigi oldugunu düsünüyorum. Zarar vereni ben görsem de evimden çikip madde bagimlisi birisine nasil bir müdahalede bulunabilirim onu da bilmiyorum, müdahale etmem açikça zor. Araçlari anahtarla çizmis, 1 ay önceki olayda ise tornavida benzeri bir delici alet kullandigini düsünüyorum. En son çizdigi araçlari anahtarla çizdigi görülüyor. Sabahlari aracima geldigim zaman çizilmis mi diye kontrol ediyorum, aracimi arka sokaklara park etmeye çalisiyorum. Bu mahalleye araç park etmekten korkuyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile