Kültür Bakanlığı, bu yıl Kütüphane Haftası'nın ilk günü kitap okuma kültürünü geliştirmek amacıyla 81 ilin şehir meydanında, aynı saatte, açık havada kitap okuma kampanyası düzenledi.
'Kitabını alan gelsin, şehir merkezinde kitap okuyoruz' sloganıyla Kütüphaneciler Derneği'nin desteği ile başlatılan etkinlik kapsamında Erzincan’da da bir grup genç, açık alanda kitap okudu. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan bir grup öğrenci, yere oturarak yarım saat süreyle kitap okudu. Gençlerin ne yaptığını anlamaya çalışan bazı vatandaşların ise onları seyretmesi dikkat çekti. Etkinliğin ardından açıklama yapan İl Halk Kütüphanesi Müdüresi Ebru Yaldız, toplum gönüllüsü gençler ile birlikte ülkedeki kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması için meydanlara çıktıklarını söyledi.
Kütüphaneciler Derneği'nin organize ettiği kampanyanın Erzincan ayağını gerçekleştirdiklerini anlatan Yaldız, "Gönümüzde hazır bilgiye eğilimin artması, iletişim araçlarının yanlış kullanılması gibi bir takım sebeplerle kitap okuma alışkanlığı hızla azalıyor. Azalan okuma alışkanlığı ile birlikte araştırmacı kimliğin kaybolması, bilinçli bilgi ediniminden uzaklaşıp hazırcılığa yönelim gibi aksaklıklar da kendini hissettiriyor. "26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında "Bilgi toplumları çoğullaştırma" teması ile Kütüphane Haftası kutlanmaktadır. Kütüphanelere yönelik toplumsal bilincin yaratılması, farkındalık, düzeyinin geliştirilmesi ve kütüphanelerin bilgiye erişimde vazgeçilmez olduğunu haftamızda çeşitli etkinliklerle kutluyoruz" dedi .
Sokakta Kitap Okudular
Erzincan'da bir grup genç okumanın önemine dikkat çekmek için şehir merkezinde açık alanda kitap okudu.



















