Söke Eğitim-sen’den Yasa Değişikliği Eylemi

Söke Eğitim-sen’den Yasa Değişikliği Eylemi

Söke Eğitim-Sen üyeleri, TBMM Genel Kurulu’na sunulan 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nda yapılacak değişikliklere ilişkin yasa tasarısına karşı eylem yaptı.

Söke merkez Köprübaşı mevkisinde yapılan eyleme çeşitli sivil toplum örgütleri ile CHP 'li Söke Belediye Meclis Üyesi Nimet İncedal destek verdi.

Sloganların atıldığı eylemde konuşan Eğitim-Sen Söke Şube Başkanı Ersin Altunyay;ü

“4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasasında değişiklik yapılmasına ilişkin tasarının yanı sıra 2821 ve 2822 sayılı yasaların birleştirilmesiyle oluşturulan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı da bu emekçilerin örgütlü güçlerine, sendikalarına yapılan saldırıların bir parçasıdır. Grev hakkımızın yasal teminat alındığı özgür bir Toplu Sözleşme düzeni için, Örgütlenme özgürlüğü önündeki tüm engeller kaldırılması için, Her sendikanın üyeleri adına toplu sözleşme yapabilmesinin sağlanması için, Belediyelerle yıllardır yapılan Toplu Sözleşmelerin devam etmesi, bu konuda herhangi bir sınırlama getirilmemesi için, Tüm çalışanlara insan onuruna yakışır bir ücret ve sağlıklı çalışma koşulları sağlanması ve çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile