Söke Ilçe Tarim Ve Orman Müdürlügü'nden Zeytin Üreticilerine 'Budama' Uyarisi

Söke Ilçe Tarim Ve Orman Müdürlügü'nden Zeytin Üreticilerine 'Budama' Uyarisi

Söke Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan zeytin üreticilerine budama konusunda uyarilarda bulunarak, "Budama agacin ömrünü uzatir, mahsulün miktarini arttirir" ifadelerine yer verildi.

Önemli tarim kentlerinden olan Aydin’da zeytin sezonunun bitmesi ile birlikte zeytin agaçlarini budama dönemi de gelirken Söke Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü yetkilileri zeytin üreticilerine budama konusunda uyarilarda bulundu. Konuyla ilgili Söke Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, "Unutmayin budama agacin ömrünü uzatir, mahsulün miktarini arttirir. Budama zamani yaklasirken zeytinlerde 2 yilda bir yapacaginiz budama hem agacinizin daha genç kalmasini, hem de daha fazla mahsul elde etmenizi saglar. Budama yaptigimiz aletleri her budama yaptigimiz agaç sonrasi yüzde 5’lik sodyum hipoklorit erigi veya yüzde 1’lik bordo bulamaci ile dezenfekte edelim. Hasatlik bulasiginin önlemini alalim. Budama sonrasi agaçlari bakirli preparatlarla ilaçlayalim" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan budama konusunda ayrintili bilgi almak isteyen üreticiler Söke Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’ne davet edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile