Söke'nin Düsman Isgalinden Kurtulusunun 101. Yili Törenle Kutlandi

Söke'nin Düsman Isgalinden Kurtulusunun 101. Yili Törenle Kutlandi

Söke’nin düsman isgalinden kurtulusunun 101’inci yil dönümü düzenlenen törenle kutlandi.



Söke’nin düsman isgalinden kurtulusunun 101’inci yili dolayisiyla düzenlenen törende ilk olarak Atatürk büstüne çelenk sunulurken, ardindan Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen kutlama programina geçildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan törende günün anlam ve önemini belirten konusmayi Söke Belediye Baskani Dr. Mustafa Iberya Arikan yapti. Baskan Arikan konusmasinda, "Bir baska gururla, bir baska huzurla açtik gözlerimizi yeni güne. Mustafa Kemal’in ’özgürlük ve bagimsizlik’ isigi aydinlatti yüreklerimizi. Çünkü isgale karsi direnen Efelerimizin, Kuvayi Milliye destanini yazdiklari bu tarihi topraklarin, Söke’mizin kurtulus bayramina uyandik bugün. Canimiz gibi sevdigimiz evimiz, sehrimiz Söke’nin kurtulusunun 101. Yili, Kurtulus günümüz hepimize kutlu olsun. Efeler diyari, Kuvayi Milliye’nin destekçisi sehit kanlari ile sulanan Söke’miz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdigi hedeften ve açtigi yolda yürümekten asla vazgeçmeyecektir. Zor zamanlari el ele verip atlatan, her zorlugun altindan birlikte kalkabilecek kudreti olan yüce milletimiz; bu topraklara bir daha düsmanin ayak basmasina izin vermeyecek ve içinde bulundugumuz bu zor zamanlardan da ayni irade ve kuvvetle aydinliga tasinacaktir. Burada olmamizi saglayan ’topragin kara bagrinda siradaglar gibi duranlarin’ oldugunu asla unutmayacagiz ve unutulmasina asla müsaade etmeyecegiz. ’Zafer benimdir’ diyenlerin isiginda, kahraman sehitlerimizin kanlari ile sulanmis ilelebet kalacagimiz bu topraklarda bugünü, her 6 Eylül’de daha coskulu kutlayacagiz. Bu büyük mücadeleye önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, özgürlük mücadelesi ugruna canlarini veren aziz sehitlerimizi minnetle ve rahmetle aniyor; bu duygu ve düsüncelerle hepinizi sevgi ve saygiyla selamliyorum. Özgürlügümüzü her hücremizde hissettigimiz sanli günümüzün 101. yili hepimize kutlu olsun" ifadelerini kullandi.

Konusmanin ardindan Söke Anadolu Lisesi ögrencisi Pelin Dönmez tarafindan siir okunurken, törende Söke Halk Egitim Müdürlügü ve Söke Belediyesi Halk oyunlari ekipleri tarafindan Zeybek oyunlari gösterisi sergilendi.

Törene Söke Kaymakami Ümit Hüseyin Güney, Söke Garnizon Komutani Topçu Albay Murat Tek, Söke Belediye Baskani Mustafa Iberya Arikan, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Atbas, basta olmak üzere protokolün diger temsilcileri, askeri erkan ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile