Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede meyve üretimi için geniş alanların bulunduğunu, yatırımcıların olumlu sonuçlar elde ettiklerini dile getirdi.
Yatırımlarıyla yüksek gelir elde etmek isteyen üreticilere rehber olduklarını aktaran Kocabaş, badem, kiraz ve şeftali gibi meyvelerin üretimini teşvik ettiklerini ifade ederek, "Gerek odamız, gerekse de il ve ilçe tarım il müdürlükleri, yatırımcılara gerekli tüm desteği verecektir" dedi.
- Olumlu sonuçlar alınıyor
Öte yandan Söke'de boş arazileri değerlendirerek meyve üretimi gerçekleştiren üreticiler, olumlu sonuçlar elde ediyor.
Söke'nin Ovacık yaylasındaki 500 dönüm kıraç araziyi 2005 yılında temizleterek 32 bin kiraz fidanı diken üretici Salih Öztunaoğlu, yıllık 500 ton üretim gerçekleştirmeyi başardı.
İstanbul'da ihracatçı bir firmanın ortağı olan Öztunaoğlu, özellikle Avrupa'ya kiraz ihracatı yaparak yıllık 3 milyon lira gelir hedeflediklerini belirtti.
Keşfettikleri araziyi tarıma uygun hale getirdikten sonra ihracata uygun sertifikalı fidanlar diktiklerine işaret eden Öztunaoğlu, şunları kaydetti:
"2005 yılında diktiğimiz kiraz fidanları, 4 yıl sonra ürün vermeye başladı. Her yıl ağaçlar geliştikçe verim arttı. Bu yıl 500 ton kiraz elde etmeyi hedefliyoruz. Ürünün tamamı, Almanya, İngiltere, Kuzey Avrupa ülkeleri, Rusya ve Çin gibi ülkelere ihraç ediliyor. Ayrıca hasat zamanında 300 ile 400 işçiyi istihdam ediyoruz. Kıraç arazinin ekonomiye kazandırılmasının yanı sıra, insanlara iş imkanı da sağlanmış oldu."
Söke'ye Yatırımcı Daveti
Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, ilçelerindeki boş arazilerde meyve üretimi için yatırımcıları davet etti.