Söke Ziraat Odası’nda Pamuk Hasadı İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Söke Ziraat Odası’nda Pamuk Hasadı İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Söke Ziraat Odası pamuk hasadı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Ziraat Odası Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Ziraat Odası yöneticilerinin yanı sıra MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, MHP Belediye Meclis Üyesi Ekrem Akpınar, TARİŞ Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer, Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız başta olmak üzere üretici kuruluşların temsilcileri, davetliler ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş pamuk hasadında kalitenin bozulmamasına dikkat çekerken; bu tür toplantıların hasat öncesi önemine değindi. Söke Ovası’nın hemen hemen tamamına yakın bölümünde pamukta makineli hasat yapıldığını belirten Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, “Makinalı hasatta defolyant (yaprak dökücü) kullanımı gerekiyor. Pamuk hasadında makine kullanımı defolyant uygulaması ve kaliteli pamuk üretiminin önündeki engeller konulu bir toplantı düzenledik” dedi.

Düzenlenen bilgilendirme toplantısında Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu’ndan Dr. Nedim Özbek ve Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden (TAYEM) Ziraat Mühendisi Erdinç Şaşmaz konuşmacı olarak yer aldılar. Konuşmacılar makinalı hasata hazırlık aşamasında dikkat edilmesi gerekenler, defoltyant kullanımının nasıl olması gerektiği, defolyant kullanımının zamanlaması ve etkileri konusunda geniş bilgiler verdiler. Toplantıda; bütün üretim aşamalarının makineli hasada uygun olarak düzenlenmesi gerektiği, yaprak döktürücü ve koza açtırıcı kimyasalların kullanılması için uygun zamanın beklenmesi gerektiği vurgulandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile