SOLOTÜRK Ekibi Prova Uçusu Yapti, Vatandaslar Heyecanla Izledi

SOLOTÜRK Ekibi Prova Uçusu Yapti, Vatandaslar Heyecanla Izledi

SOLOTÜRK’ün Rize’de yaptigi prova uçuslari vatandaslar tarafindan büyük ilgiyle izlendi.

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi ekibi SOLOTÜRK ve Türk Yildizlari’nin çarsamba ve persembe günleri düzenleyecegi akrobasi uçuslarinin provasi ilgiyle izlendi. SOLOTÜRK pilotlari, gösterilere günler kala Rize semalarinda prova uçusu gerçeklestirdi. Tek uçakla yapilan zorluk derecesi yüksek hareketler izleyenlere heyecan dolu anlar yasatti. Uçaklarin yaptigi gösteriyi sevdigini ifade eden Yunus Emre Delal, "Gösteri güzeldi ama çok ses çikartti. Gösteri günleri babamin isi olmazsa babamla izleyecegim, olursa annemle beraber izleyecegim. Kalbim çok hizli atti. Uçaklar geçerken yüregim agzima geldi. Uçaklar düsecek diye korktum ama düsmediler. Akrobasi hareketleri çok güzel yaptilar. Uçaklari artik 50 kere daha izlerim" seklinde konustu.

Gösteri uçuslari için gün saydiklarini söyleyen Leyla Islamoglu ise, "SOLOTÜRK’ün gösteri uçusunu izledik. Ben cidden çok duygulandim. Pilotlar da bize çok güzel bir gösteri sundular. Uçuslarin yapilacagi zaman için gün saymaya basladik. Rize’miz için güzel bir gösteriydi. Uçaklar gelirken çok heyecanlandik. Ilk gelirken herhalde savas çikti dedik" dedi.

Yapilan gösteriyi izlemeye doyamadiklarini ifade eden Melek Seker, "Gösteri harikaydi ama ilk basta korktuk. Savas çikti sandik ama o uçaklarin yaptigi gösteri çok güzeldi. Rize’mize çok yakisti. Insallah gösteri gününde de seyredecegiz. Gösteri öyle güzeldi ki seyretmeye doyamadik. Uçaklarin sesinden kuslarin uçuslari ayri bir güzeldi. Uçaklarla beraber onlar da dans ettiler. Uçus gününü de heyecanla bekliyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile