Soma Belediye Meclisi Kaldırımlara 75 Santimetre Sınırı Koydu

Soma Belediye Meclisi Kaldırımlara 75 Santimetre Sınırı Koydu

Soma Belediyesi 2 aylık tatilin ardından Eylül ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin başkanlığında belediye meclis üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda 1 gündem içi 28 gündem dışı madde görüşüldü. KALDIRIM İŞGALLERİNE SINIR GETİRİLDİ Soma şehir merkezinde esnafların dükkanlarının önüne yığdığı ürünlerden dolayı vatandaşın güçlükle kaldırımlarda yürüyebilmesi nedeniyle kaldırım işgallerine yeni düzenleme getirildi.

Soma Belediye meclisinde gündeme gelen konu geçtiğimiz toplantılarda plan bütçe ve çevre komisyonuna havale edilmişti. Komisyon önceki günkü toplantıda kararını açıkladı.

Karara göre bundan sonra esnaflar kaldırımları işyerlerine 75 cm mesafe ile işgal edebilecek. Belediye meclisi de plan bütçe ve çevre komisyonunun kararını oy birliği ile kabul etti. Belediyenin bu sınıra uymayanlara ciddi bir yaptırım uygulayacağı da bildirildi.

Soma'daki taksicilerin 'T' plakası talebinin de gündeme geldiği toplantıda konu plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Soma Belediyesi Denetimli Halk Minibüsçüleri, mevcut fiyat tarifesinin mazot ve diğer giderleri karşılamadığı gerekçesi ile minibüslere zam yapılmasını talep etti. Tam 1,75 öğrenci 1,25 olarak zam yapılmasını talep eden minibüsçülerin talebi plan bütçe komisyonuna havale edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile