Soma Maden Sehitleri 9'Uncu Yilinda Aniliyor

Soma Maden Sehitleri 9'Uncu Yilinda Aniliyor

Dünya tarihinin en fazla can kayipli is kazalarindan biri olarak kayitlara geçen Soma maden faciasinin 9. yilinda sehit madenciler Soma Maden Sehitliginde aniliyor. Türkiye Maden Isçileri Sendikasi üyeleri mezarlari tek tek ziyaret edip karanfil birakip dualar ederek mesai arkadaslarini andi.

Türkiye Maden Isçileri Sendikasi Genel Merkez ve Soma’daki sube yöneticileri sabah erken saatlerde Soma’daki maden sehitligine gelerek sehit madencileri kabirleri basinda andi. Kabirlere karanfil birakan sendikacilar dua ederek sehit mesai arkadaslarini unutmadiklarini gösterdi.

Türkiye Maden Isçileri Sendikasi Genel Sekreteri Mehmet Ali Çakir sehitlikte yaptigi açiklamada, "13 Mayis 2014’te maden kazasi yasadik ve 301 arkadasimizi sehit verdik. Bugün 9’uncu yil dönümü. Türkiye Maden Isçileri Sendikasi olarak genel merkezimizde, Soma’daki 4 subemizde ve ülkemizdeki bütün subelerimizde sehitlerimizi hiçbir zaman unutmadik, unutmayacagiz. Bize emanetler biraktilar, evlatlar biraktilar. Onlara her daim sahip çiktik ve sahip çikmaya da devam edecegiz. 4 gün öncede yine Soma’da bir açik ocak isletmesinde toprak kaymasi sonucu yine bir arkadasimiz sehit oldu. Allah rahmet eylesin, ailelerine sabirlar diliyorum. 6 Subat tarihinde Kahramanmaras merkezli 2 büyük deprem yasadik. 11 ilimizi derinden etkiledi. On binlerce vatandasimiz sehit oldu, toprak altinda, enkaz altinda kaldi. Soma’dan üyemiz olsun olmasin binlerce madenci, ülkemizden de on binlerce madenci arama kurtarma çalismalarina katildi.

Hatta Ramazan ayinda sehit arkadaslarimiza hayir yapmak için topladiklari ücretleri de depremzede vatandaslarimiza gönderdiler. Tüm madenci arkadaslarimiza tesekkür ediyorum, Allah hepsinden razi olsun. seklinde konustu.

Anma programina katilan Türk-Is 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ise "Ruhlari sad olsun. Bugün 9’uncu yilini aniyoruz. Maden isçilerine çok sey borçluyuz. Bugün ülkemizde bir sey oldugunda hemen seferber olan egitim ve çaliskanligi ile ülkemize katki saglayan madencilerimize yürekten tesekkür ediyorum. Allah ülkemize bir daha böyle acilar yasatmasin" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile