Soma ve Batı Balkan Ülkeleri İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Soma ve Batı Balkan Ülkeleri İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağı kazasında hayatını kaybeden işçilerin yakınları ile Batı Balkan Ülkelerinde (Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan) meydana gelen sel ve su baskınlarında mağdur olan binlerce insan için Adıyaman Valiliğince Başbakanlığın 2014/8 ve 2014/9 nolu genelgeleri çerçevesinde bir yardım kampanyası başlatıldı.


Kampanya ile ilgili Valilik Toplantı Salonunda Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İlçe kaymakamları ve kamu kurum ve kuruluşların amirleri katıldı.

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı kazasında büyük bir acı yaşandığını ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, şöyle konuştu: "Millet olarak bu acıyı kendi yüreğimizde hissediyoruz. Öte yandan Batı Balkanları etkisi altına alan sel baskınları sebebiyle binlerce insan can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve sağlık sorunları ile karşı karşıya bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yardımlaşma ve dayanışma duygusuyla muhtaç ve mağdur durumda bulunan felaketzedeler ile Soma’da hayatını kaybeden işçilerimizin yakınları için bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Soma ve Batı Balkan Ülkeleri için Başbakanlığımız AFAD Koordinasyonunda T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası nezdinde açılan yardım kampanyasına tüm kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın gereken ilgiyi göstereceklerine inanıyorum. Bu kampanyaya gösterecekleri yakın ilgi ve desteklerinden dolayı şimdiden tüm vatandaşlarımıza ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile