Somali Cumhurbaşkanı, Kimse Yok Mu`nun Kurban Kesim Merkezini Ziyaret Etti

Somali Cumhurbaşkanı, Kimse Yok Mu`nun Kurban Kesim Merkezini Ziyaret Etti

Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed, Kimse Yok Mu’nun başkent Mogadişu’daki kurban kesim merkezini ziyaret etti.



Çalışmalardan övgüyle bahseden Cumhurbaşkanı Ahmet, “Buradaki çalışmalar beni çok duygulandırdı, dediklerimi kalpten söylüyorum. Yüce Allah bunun karşılığını ebedi dünyada kat kat verecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Şerif Ahmet’i merkez gelişinde Kimse Yok Mu Somali Koordinatörü Orhan Erdoğan, Türk Eğitim Kurumları Somali Koordinatörü Bilal Çelik ve diğer ilgililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Ahmet’e kurban kesim merkezinde kurulan çadırda brifing verildi.


Cumhurbaşkanı bilgilendiren Türk Eğitim Kurumları Koordinatörü Çelik, Somali halkı için yüreklerini de ortaya koyduklarını, desteklerinin hiçbir beklenti ve çıkar beklemeden devam edeceğini söylediler. Çelik, maddi-manevi ellerinden geleni esirgemeyeceklerini kaydetti.

Yapılan hizmetlerden büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Ahmet, ise “Şu anda bize yardımcı olan ülkelerin başında Türkiye ilk sırada geliyor. İki devlet kardeştir. Kesilen kurban etleri Somali halkının mutlu olmasına vesile olacak.” dedi. Çalışmaların kendisini duygulandırdığını da dile getiren Ahmet, “Kendi vatanlarını ve çocuklarını bırakıp buralara gelen Türk kardeşlerimizi halkım adına selamlıyorum. Buradaki çalışma beni çok duygulandırdı, dediklerimi kalpten söylüyorum. Yüce Allah bu yapılan hizmetlerin karşılığını ebedi dünyada sevap terazinizde kat kat verecektir.” diye konuştu.

Somali Cumhurbaşkanı, yapılan bu çalışmaları samimi ve yürekten bulduğunu, zorlukları aşmada bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kimse Yok Mu’ya desteğini esirgemeyeceğini sözlerine ekledi.


Somali’deki kurban sesim çalışmalarına dün başlayan Kimse Yok Mu derneği bayram süresince toplam 3 bin dolayında büyük baş hayan kesip, ülke genelindeki ihtiyaç sahipleri kişilere dağıtacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile