Somali'de kanlı çatışmalar: 21 ölü, 42 yaralı

Somali'de iki farklı yerde yaşanan çatışmalarda toplam 21 kişinin öldüğü ve 42 kişini de yaralandığı bildirildi.

Başkent Mogadişu merkezli

  Somali ' de iki farklı yerde yaşanan çatışmalarda toplam 21 kişinin öldüğü ve 42 kişini de yaralandığı bildirildi .

Başkent Mogadişu merkezli insan hakları grubu Elman ' ın açıklamasına göre , Somali ' nin merkezi bölgesindeki Hundonylae köyünde iki farklı aşiret arasında çıkan çatışmada 14 kişinin öldüğü belirtildi . Çatışmada 24 kişinin de yaralandığı gelen bilgiler arasında . Aşiretler arasındaki çatışmanın otlak alanı ve su için başladığı tahmin ediliyor . Elman ' ın Başkanı Ali Yasin Gedi , iki komşu aşiret arasındaki çatışmaların aylardır sürmesine rağmen , herhangi bir ateşkes belirtisi olmadığını söyledi .

Bu arada başkent Mogadişu ' da Batı ' nın desteklediği hükümet askerleri ve Afrika Birliği ' nin Somali ' deki barış gücü askerleri ile El Kaide bağlantılı El Şabab isyancı grubu arasında çatışma çıktığı kaydedildi . Çatışmada 7 kişinin öldüğü ve 18 kişinin de yaralandığı ifade edildi .

Somali son 19 yıldır silahlı suç örgütleri ve militanlar için bir sığınak haline geldi . Somali ' de 2007 yılından beri çıkan şiddet olaylarında , 21 binden fazla insan ölürken , 1 , 5 milyon insan da evlerini terk etmek zorunda kaldı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile