Son Beşik Şehit Düştü

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na dün gece roket ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan er İsmail Kartal'ın Erzincan'ın Kemah ilçesindeki baba ocağına ateş düştü

  Hatay ' ın İskenderun ilçesindeki Deniz İkmal Destek Komutanlığı ' na dün gece roket ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan er İsmail Kartal ' ın Erzincan ' ın Kemah ilçesindeki baba ocağına ateş düştü . Dün akşam nöbet öncesi ailesini arayarak annesi Neriman Kartal ile görüşen 5 aylık asker olan şehit er Kartal , durumunun iyi olduğunu ve , " Anneciğim seni çok özledim " dediği öğrenildi .
Kemah ilçesine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Karacalar köyünde yaşayan Kartal ailesi aldığı acı haber ile yıkıldı . Şehit erin annesi Neriman Kartal oğlunun şehit olduğu haberinin ardından fenalaştı . Kemah Devlet Hastanesi ' ne kaldırılan anne Neriman Kartal ' a burada sakinleştirici verildi .
6 kardeşin en küçüğü olan İsmail Kartal ' ın elektrikçilik yapan babası Duran Kartal , oğlunun şehit haberinin ardından şoka girdi . Yakınlarının yardımıyla ayakta güçlükle durabilen ve konuşmakta zorlanan baba Kartal , diğer çocuklarının İstanbul ' da yaşadığını , şehit oğlunun kendisiyle kaldığını söyledi .
Bu arada şehit erin amcasının oğlu olan Nurettin Kartal ' ın da 1992 yılında Hakkari Şemdinli ' de teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit olduğu öğrenildi .
Şehit erin cenazesinin bugün akşam saatlerinde ilçeye getirileceği ve cenazesinin yarın öğle namazına müteakip ilçe şehitliğinde defnedileceği bildirildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile