Son Dakika Haberleri : Taksim'de bombalı saldırı

Son Dakika Haberleri : Taksim'de bombalı saldırı

Taksim'de patlama anı ardından yaşanan tüm gelişmeler. Canlı bomba patlama anı güvenlik kameralarında yer aldı. Taksim'de yaşanan patlama ile ilgili son dakika gelişmeler...Taksim'deki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın fotoğrafları basına dağıtıldı.

Taksim'de patlama anı ardından yaşanan tüm gelişmeler. Canlı bomba patlama anı güvenlik kameralarında yer aldı. Taksim'de yaşanan patlama ile ilgili son dakika gelişmeler...Taksim'deki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın fotoğrafları basına dağıtıldı.

İstanbul Taksim Meydanı'ndaki bombalı saldırıyı gerçekleştirilen kişinin fotoğrafı basına dağıtıldı. 32 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bombanın kimliği ile ilgili ise bilgi verilmedi.Canlı bombanın İstiklal Caddesi'nden yürüyerek gelip saldırıyı gerçekleştirdiği bilgisi medyada yer almıştı.

Taksim'de saat 10.35 sularında gerçekleşen patlamada 15'i polis 32 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı henüz bir örgüt üstlenmezken, olağan şüpheli PKK saldırıyla ilgisi olmadığını duyurdu.

İKİNCİ BİRİ YOK

Taksim'deki intihar saldırısı hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Konuyla ilgili çalışıyoruz. Patlamada yaralananların durumu genelde iyi" dedi. Atalay, saldırıda ikinci bir kişinini tespit edilemediğini söyledi.

Patlama ile ilgili örgüt veya kimlik açıklaması yapmayacağını söyleyen Beşir Atalay, elimizde veriler var. Olay yeri inceleme ekiplerimiz çok dikkatli çalıştılar. Elimizde bilgiler var ama bu konuda biraz daha tedbir gösteriyoruz. Acele açıklama yapmak istemiyoruz. İyice emin olduktan sonra, olayın değişik boyutları incelendikten sonra gerekli açıklama yapılacaktır şeklinde konuştu.

Saldırıda ikinci bir kişinin tespit edilmediğini söyleyen Beşir Atalay, saldırıda hedefin polis olduğunu vurguladı. Atalay şuanda gözaltında kimsenin olmadığını belirtti.

Son Dakika Haberleri : Taksim'de bombalı saldırı 



KANLI PAZAR GÜNÜ NELER OLDU?

İstanbul Taksim'de patlama oldu! Taksim'de patlamanın ardından 15:23 itibariyle 5'i ağır 15 polis memuru olmak üzere 17 sivil vatandaş yaralandı.Taksim'de patlamalar ile ilgili son dakika haberler sitemizde. İstanbul Taksim’de Çevik Kuvvet ekiplerinin bulunduğu kontrol noktasına saldırı düzenlendi. Polis telsizlerinde geçen anonslara göre saldırıyı canlı bombanın yaptığı ileri sürülüyor. Bomba imha ekipleri ikinci bomba ihtimaline karşı olay yerine geldi. Polis güvenlik çemberini genişleterek vatandaşları bölgeden uzaklaştırıyor.

Olay, saat 10.30 sıralarında Cumhuriyet Anıtı'nın yan tarafındaki polis noktasında meydana geldi. Patlamada çok sayıda çevik kuvvet polisiyle vatandaş yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edilirken, patlamanın meydana geldiği noktada parçalanmış bir kadın cesedi bulundu. Patlamayla birlikte polis Taksim Meydanı'nı adeta ablukaya aldı. Bir polis helikopteri meydanı havadan kontrol etti. Patlamada yaralanan çevik kuvvet polisleri ve vatandaşlar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlamaya canlı bombanın neden olduğu öne sürüldü.


Taksim Meydanı'nda, Çevik Kuvvet polis noktası yakınında meydana gelen patlamada, 10'u polis memuru 22 kişi yaralandı. Patlama sonucu, ?canlı bomba? olduğu bildirilen bir kişi de hayatını kaybetti. Taksim Meydanı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı polislerin bulunduğu noktaya, saat 10.30 sıralarında gelen ve “canlı bomba” olduğu bildirilen bir kişi üzerindeki patlayıcıları patlattı.Patlama sonucu, 10'u polis memuru 22 kişi yaralanırken, eylemi gerçekleştirmek isteyen kişi de olay yerinde hayatını kaybetti. Patlama sonucu, çevik kuvvet aracı ile çevresindeki emniyet araçlarında, binalarda da hasar meydana geldi.

Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Taksim, Şişli Etfal, Haseki, Haydarpaşa Numune ve Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.Yaralıların kan ihtiyacı için yapılan duyuruların ardından hastanelere, emniyet mensupları ve vatandaşlar akın etti. Patlamanın ardından, olayın meydana geldiği Taksim Meydanı güvenlik şeridi altına alınarak, inceleme başlatılırken, buraya çıkan cadde ve sokaklar da yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Otobüs duraklarındaki otobüsler boşaltılıp, vatandaşlar ve basın mensupları güvenlik şeridi dışarısına çıkarıldı.Bu arada, inceleme sırasında patlamamış bir kaç bomba daha bulundu.

VALİ MUTLU VE EMNİYET MÜDÜRÜ ÇAPKIN, İNCELEMELERDE BULUNDU

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Vatan Caddesi'ndeki Cumhuriyet kutlaması töreninin ardından patlamaya ilişkin basın mensuplarının soruları üzerine, şunları söyledi:“Eylemi gerçekleştirenleri şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum. Bir erkek eylemci kendini de imha etmek suretiyle Taksim Meydanı'nda polis noktamızın bulunduğu yerde eylem gerçekleştirmiştir. Eylemi gerçekleştiren örgütle ilgili, şu anda bize intikal eden bir açıklama yok. Herhangi bir farklı bilgi de gelmedi. Bombanın içeriğine ilişkin de şu anda bununla ilgili bilgi yok. Yapılacak incelemeler sonucunda detayları verebiliriz.” Mutlu, “Daha önceden bir istihbarat gelmiş miydi?” yönündeki bir soruya da “Eylemin mahiyeti noktasında ne tür bir eylem olduğunu, hedefinin ne olduğunu... Elbette ki bir terör örgütü olarak gözüküyor. Daha önceden de ülkemizde gerçekleştirilen bu tür eylemler olmuştu. Bu nedenle detayları daha sonra açıklayacağız” şeklinde yanıt verdi.

Olay yerinde ve yaralıların bulunduğu hastanelerde incelemelerde bulunan Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da, olayın çok üzücü olduğunu ifade ederek, “Canlı bomba olduğu görülüyor. Ölenimiz, şehidimiz yok. Hepimize, ülkemize geçmiş olsun. Ağır olan 2 yaralı var gibi gözüküyor” dedi.Çapkın, olayı kimin yaptığının sorulması üzerine, “Şu anda bir bilgimiz yok. Onlar şu anda araştırılıyor. Canlı bomba. Kendisi parçalanmış gördüğünüz gibi. Ceset erkek görünüyor” karşılığını verdi.Canlı bombanın polis otobüsüne girip girmediği yönündeki bir soruya da Çapkın, “Polis aracına girmeye çalışmış, giremeyince polis aracının yanında patlatmış” dedi.Çapkın, “Taksim Meydanı'nda birkaç parça daha bomba bulundu. Bulunan bombalarla ilgili çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

FRANSA'DAN GELDİ, ALIŞVERİŞTE YARALANDI

Bu arada, patlama sonucu yaralanan çevik kuvvette görevli polis memurları Halil Keskinbıçak ile Muzaffer Aslan, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyata alındı.Fransa'dan geldiği tatili sırasında babası Ali Güngör ile alışverişe gittiği Taksim'de, patlama sonucu bacağından yaralanan Gülden Güngör de Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ameliyata alınan Güngör'ün buradaki tedavisi sürüyor.Öte yandan, “canlı bomba” olduğu bildirilen kişinin kimlik tespitiyle, olay yerindeki inceleme çalışmaları halen devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile