Son Yillarin En Kurak Kis Mevsimini Yasayan Pülümür'de Kar Sevinci

Son Yillarin En Kurak Kis Mevsimini Yasayan Pülümür'de Kar Sevinci

Son yillarin en kurak kis mevsimlerinden birini yasan Tunceli’nin Pülümür ilçesine sabah saatlerinden itibaren kar yagmasi vatandaslari bir nebze de olsa mutlu etti.

Son dönemlerde Türkiye genelinde yasanan kurakligin en net görüntüleri Tunceli’nin Pülümür ilçesinde çekilmisti. Geçen yil ocak ayinda bir metreden fazla karin yagdigi ilçeye bu yil hiç kar yagmamisti. Bugün sabah saatlerinden itibaren ilçede kar yagisinin etkili olmaya baslamasi basta hayvancilik ve aricilikla ugrasan vatandaslar olmak üzere herkesin yüzünü güldürdü.

Uzun zamandir ilçeye kar yagmadigini belirten Mesut Sertel, “Bu da bizi tedirgin ediyordu. Gerek hayvancilik gerekse aricilik yapanlar için karin yagmamasi kuraklik demekti. Bu da iyi olmayacakti. Uzun zamandir bekledigimiz kar nihayet yagdi. Dün AFAD da uyarmisti bizleri. Umarim bu kar en güzel sekilde devam eder. Pülümür Çayi’nda su bayagi azalmisti. Böyle yagmaya devam etmesi bizi sevindirir” dedi.

Karla mücadele için belediye olarak hazirlik yaptiklarini söyleyen Düzgün Ibin, “Uzun süredir ilçemize kar yagmiyordu. Bu sabah yagis basladi.

Biz de zincirlerimizi takarak kepçelerimizle hazirliklarimizi yapiyoruz. Belediye olarak mahallelerimizin yollarini açacagiz” diye konustu.

Tunceli il genel meclis üyesi Hüseyin Arslan ise “Hayirlisiyla bugün ilçemize kar yagiyor. Ben bu gün 4 yil önceki paylasimlarima baktim. O yillarda müthis derecede kar var. Insallah onu yakalayacagiz. Bu sene yagmazsa kuraklik baslayacakti. 2014-2015 yilinda bir kuraklik yasadik. 49 köyümüzün 48’inde su sorunu çikmisti. Bu sene kar yagmazsa gerçekten bir sorun yasayacagimiz bellidir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile