Son Yillarin En Yüksek Katilimli Offroad Sampiyonasi Samsun'da Start Alacak

Son Yillarin En Yüksek Katilimli Offroad Sampiyonasi Samsun'da Start Alacak

SAMSUN – Samsun’dan start alacak "2024 Türkiye Offroad Sampiyonasi" için tanitim toplantisi düzenlendi. Toplantida Samsun’daki yarislarin son yillardaki en çok sporcu basvurusunun yapildigi yaris oldugunun alti çizildi.

Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek 2024 Türkiye Offroad Sampiyonasi’nin lansmani Bandirma Gemi Müzesi önünde yapildi. Lansman için toplanan idareciler, bu yil Samsun’dan start verilecek 2024 Türkiye Offroad Sampiyonasi’na olan ilginin son 4 yildaki en yüksek seviyeye çiktigina degindiler. Yarismak için kayit olan 32 aracin geçen yillara oranla oldukça fazla oldugunu ifade eden yetkililer, nefes kesecek yarislara tüm halki davet etti.

“Gelen turistlerin Samsun’un gönüllü turizm elçileri olacagina inaniyoruz”

Çok sayida yerli ve yabanci turisti bu vesile ile Samsun’da agirlayacaklarinin altini çizen Samsun Vali Vekili fatih Cidiroglu, “19 Mayis 1919 simgeli, temali Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri kapsaminda organize ediliyor olmasi kadar, lansmanin Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini Samsun’a ulastiran Bandirma Vapuru’nun önünde yapiliyor olmasinin da oldukça anlamli ve önemli oldugunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Samsun’da turizmin çesitlendirilmesi ve Samsun’un turizmden hak ettigi payi alabilmesine katki saglamak amaciyla, sehrimizin tüm paydaslariyla birlikte önemli çalismalar yürütüyoruz ve organizasyonlar düzenliyoruz. Vezirköprü ilçemizde 10-12 Mayis tarihleri arasinda adrenalin ve heyecan dolu anlar yasatacak olan 14.’sünü düzenledigimiz Türkiye Offroad Sampiyonasi 1. Ayak Vezirköprü Yarisini da bu anlamda oldukça önemli bir organizasyon olarak görüyoruz. Bugüne kadar gerek ulusal gerekse uluslararasi arenada çok sayida organizasyon ve festivale basarili bir sekilde ev salibi yapmis, çok sayida yerli ve yabanci turisti bu vesileyle agirlamis olan sehrimiz bu organizasyon kapsaminda da gelecek yarismacilari ve misafirlerimizi en güzel sekilde agirlayacaktir. Karadeniz’in incisi Samsun’un dogasini, tarihini ve zengin kültürünü de kesfetme imkani bulacak olan misafirlerimizin ayni zamanda Samsun’un gönüllü turizm elçileri olacaklarina da inaniyoruz. Bu vesileyle bu önemli organizasyonun sehrimizde düzenlenmesinde emegi ve katkisi geçen tüm paydaslarimiza tesekkür ediyor” dedi.



“Etkinlikler 19 Mayis günü zirve yapacak”

19 Mayis etkinlikleri kapsaminda birçok organizasyona ev sahipligi yapacaklarina dikkat çeken Samsun Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Necmi Çamas, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusu, Türk Milletinin kurtulusuna giden yolda ilk yolculugun yapildigi batmayan günesin dogdugu Bandirma Vapurunun oldugu mekandayiz. Sundan emin olabilirsiniz ki offroad ile baslayan, daha önce de birtakim etkinliklerin yapildigi sehrimizde heyecani üst düzeye tasiyan ve 19 Mayis günü zirvede olacagimiz birçok etkinlikte Samsun sadece Samsunlularla degil, bölgenin tüm insanlariyla ve Türk Milleti’nin tamamiyla kucaklasacak. Bu organizasyonun hem sehrimiz hem de ülkemiz adina güzellikler getirecegine inaniyorum” diye konustu.



“Son 4 yildir ilk kez bu kadar kalabalik bir araç katilimi olacak”

Son yillarin en çok kayit yaptirilan yarisinin Samsun’dan start alacagina deginen Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu (TOSFED) Sportif Kurul Üyesi Metin Yilmaz, “Federasyonumuzun 2024 yili ulusal yaris takvimi dahilinde olan Petlas 2024 Türkiye Ofroad Sampiyonasi 7 ayaktan olusmaktadir. Bu sampiyonanin ilk startini bu sene Vezirköprü’den veriyoruz. Vezirköprü 14. kez bu organizasyonu yapiyor. Ulusal bazli bir organizasyon. Bundan önce Vezirköprü’de mahalleyi bölgesel düzeyde organizasyonlar çok olmustur. Samsun Otomobil Spor Kulübü bünyesinde yapilan bu organizasyon, yarin itibariyla, start seremonisi ile beraber Vezirköprü Çamlik Parki’nda saat 17.00 itibariyla baslayacak. Bu ulusal organizasyonun 1. ayagi bu bölgede Samsun-Vezirköprü ilçesinden sonra Ankara, Giresun, Denizli, Trabzon, Sakarya ve Maras illeriyle beraber sezon son bulacak. Ülkemizde her sene neredeyse 30 farkli ilden bu denli, yaklasik 100’e yakin pilot, copilot, mekaniker dedigimiz yarismaci grubu geliyor. Start kayitlari bitti. Start kayitlarina baktigimizda yaklasik 32 araç bu yarismaya kayit oldu. Bu da sunu gösteriyor. Su an itibariyla son 4 sezondan beri ilk defa bu kadar yüksek katilimli bir yaris olacak. Daha önceki kayit siralari ulusal bir sampiyona, ulusal bazli bir sporcu oldugu için 20-25 civarindaydi. Bu seneki kayitlarimiz yani Cuma günü startimiz 32 ile baslayacak” seklinde konustu.

Yarismanin Samsun ayagi hakkinda bilgi veren Yarisma Direktörü Hakan Kanal ise sunlari söyledi:

“Yarislarin 1. ayagi Vezirköprü’de Samsun Otomobil Spor Kulübü tarafindan organize edilecek. Yaris programimiz yarin basliyor, Pazar günü aksam son bulacak. Ilk gün sporcularin idari kaydi, araçlarin teknik kontrolü ve yol kesfi ile saat 15.00’e kadar devam edecek. Takiben 32 aracin katilimi ile seremonik start Vezirköprü Çamlik Parki’ndan baslayacak. Cumartesi günü Vezirköprü Tabiat Parki’nda 11 km’lik mukavemet etabi 4 kez kosulacak. Pazar günü ise seyirci özel etabi Incesi mevkiinde 3 kez kosulacak ve aksaminda da ödül töreni ile sonlanacaktir.”

Lansman, konusmalarin ardindan toplu fotograf çekimi ile son buldu. Toplantida Samsun Gençlik ve Spor Il Müdürü Feyzullah Dereci ve yarisma heyeti yetkilileri de hazir bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile