Sonbahar Hastalıklarından Korunma Yolları

Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, sonbahar hastalıklarının korunma yolları hakkında bilgi vererek hastalıklara karşı vatandaşları uyardı.

Bu aylarda grip, nezle, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları hastalıklarının sık görüldüğünü hatırlatan Dr. Emin Dinççağ, "Bu hastalıkları tedavi etmekten çok korunma konuşulmalıdır. Zira bu hastalıklar salgınlar yaparak pek çok insanın hasta olmasına ve çalışanların da iş ve güç kaybına neden olur. Sonbahar kış mevsiminde üst solunum yolu hastalıklarından korunmanın birinci şartı, nezle veya grip olan birine yaklaşmamaktır. Daha doğrusu nezle grip olanın evinden çıkmaması, en doğru koruyucu
önlemdir. Ayrıca, maske kullanarak hapşırığı ile mikropları etrafa saçmaması önemli. Bu hastalıklara tutulursanız evde istirahat ediniz ve beslenmenize dikkat ediniz" dedi.
Üst solunum yolu enfeksiyonlarını yenmenin yolunun vücut direncini güçlendirmek olduğunu ifade eden Dr. Dinççağ, şöyle konuştu: "Bu hastalıktan uzak kalmanın başlıca yolu bol bol taze meyve yemeli ve ıhlamur gibi içecekler tüketmelidir. Kapalı ortamları sık sık havalandırmak üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunma için önemlidir. Sık sık değişen havanın durumuna göre giyinmek önemli bir tedbirdir. Grip aşıları kronik hastalığı olanlara, gribi ağır geçirenlere, yaşlılara ve iş kaybı önemli olan iş
adamlarına önerilir. Bu dönemlerde sık sık el yıkamak, temizliğe dikkat etmek, üst solunum yolu enfeksiyonu geçirenin şahsi eşyalarını kullanmamak gerekir. Gripte, üst solunum yolu enfeksiyonlarında hekim tavsiyesi olmadan antibiyotik kullanmak zararlıdır."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile