Sonbaharda Kapadokya Zamanı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da sonbahar yoğunluğu nedeniyle tesisler yüzde 80 doluluk oranına ulaştı.

Peribacaları, kaya oyma kiliseleri, yer altı şehirleri ve balon turları ile ünlü, yılda 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da kültür turları sezonunun açılmasıyla turist yoğunluğu başladı.

Kızlar ve Erkekler Manastırı, Aziz Basil, Elmalı, Aziz Barbara, Yılanlı, Karanlık, Çarıklı ile Tokalı kiliselerinin bulunduğu Göreme Açık Hava Müzesi turistlerin ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor.

Eylül ayında yaklaşık 94 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği açık hava müzesindeki 5 ayrı vadi, atlı turlarla veya yaya olarak gezilebiliyor.

Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Sami Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesinde Nisan, Mayıs, Haziran, Eylül, Ekim aylarının ziyaretçi yoğunluğunun en çok yaşandığı dönem olduğunu söyledi.

Bu yoğunluğun kasım ayının ortalarına kadar devam ettiğini ifade eden Yılmaz, Kapadokya'ya genelde orta yaş ve üzeri turistlerin ilgi gösterdiğini, yaz döneminde hava sıcaklıklarının yüksek olmasından dolayı bölgeye gelen turist sayısında azalma yaşandığını kaydetti.

-Orta yaş üstü turistler de sonbaharı tercih ediyor

Bölgeye kültür turları için ilkbahar ve sonbahar da genellikle orta yaş üzeri turistlerin geldiğini anlatan Yılmaz, "50 yaş üzeri turistleri hava sıcaklıklarının yüksek olduğu temmuz, ağustos aylarında bölgemizde göremeyiz. Ama hava sıcaklıklarının düştüğü bu aylarda ziyaretçi sayısı artar. Sonbahar yoğunluğu sayesinde tesislerin doluluk oranı yüzde 80'lere kadar ulaştı" dedi.

Bölgeye son yıllarda seyahat acenteleri aracılığı ile gelen turist sayısında da artış olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu gruplar da daha çok eylül, ekim aylarını tercih ediyor. 5 yıldır acentelerle gelen gruplarda artış var. Daha çok Alman, Fransız, İsviçre Hollanda ve Polonyalı turistler ağırlıkta" diye konuştu.

-"Türkiye'ye gelen 100 Japon'dan 99'u Kapadokya'ya gelir"

Yılmaz, Japonların kültür turizminde yerinin ayrı olduğunu, Kapadokya bölgesinde yılın 12 ayında da Japon turistleri görebilmenin mümkün olduğunu söyledi.

Kapadokya bölgesinin Japonlar için çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye gelen 100 Japon'un 99'u Kapadokya'yı görmeden gitmez. Kültür turizmine ilgi duyan Japonları Antalya'da fazla göremezsiniz. Ege'de sadece Efes'te görebilirsiniz. Japon turistlere yönelik yaşanan talihsiz olayın şu ana kadar turizmde olumsuz bir etkisini görmedik. Son dönemde Kore'den, Tayvan'dan ve farklı Uzak Doğu ülkelerinden de Kapadokya bölgesine yoğun bir ilgi var."

Japon rehberi olan Ercan Bircan da bu aylarda kültür turizmine ilgi artığını bu yoğunluktan da Kapadokya'nın aslan payını aldığını ifade etti.

Japonların yanı sıra Kapadokya'ya Uzak Doğu ülkelerinden Kore, ve Çin'den de yoğun olarak turis geldiğini anlatan Bircan, "Japonlar Türkiye'ye 2 günlüğüne bile gelseler bir gün İstanbul, bir gün Kapadokya'yı gezmek istiyorlar. Balona büyük ilgi gösteriyorlar. Bazen yer bulmakta dahi zorlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Japonya'dan gelen Mınako Muraoka ise Kapadokya bölgesini çok merak ettiğini ve ilk fırsatta buraya geldiğini söyledi.

Tahmin ettiklerinden daha büyük olan Kapadokya'dan çok etkilendiğini dile getiren Muraoka, Japonya'dayken balon turlarının şöhretini çok duyduğunu, ilk fırsatta balon uçuşuna katılacağını ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile