Sony Ericsson Android'de lider olmak istiyor

Sony Ericcson Android ile alakalı olan planlarını açıkladı

Bunun için yapılması gerekenleri bırakalım da SE düşünsün ve biz firmanın CEO'su Bert Nordberg'in ne dediğini kendi ağzından aktaralım:

Dünyanın bir numaralı Android tabanlı telefon sağlayıcısı olmak istiyoruz. Android pazarında şimdili payımız %17. Halihazırdaki liderin pazar payı ise %23.

Evet; Nordberg'in demecinde kurduğu cümleler özetle bunlar.

CEO'nun bu hedefe varmak için bir zaman aralığı belirtmemiş olması güzel. Kendilerini sıkmadan yavaşçık yavaşçık çalışarak zaman içerisinde yükselirler.

Şaka bir yana dikkat ederseniz demeçte %17 biziz, birinci ise %23 demiş ama kendilerinin kaçıncı olduğunu söylememiş. Elimizde son ölçümler mevcut değil fakat bu yılın ikinci çeyreğinden yola çıkarsak %23'ün sahibinin HTC olduğunu söyleyebiliriz. Eğer HTC 1. ise hala Motorola da kesinlikle 2. sıradadır. Yahut yerleri değişmişlerdir. Samsung 2. çeyrekte SE'nin az farkla gerisinde idi ama sonradan çıkan Galaxy S'in satışları canavar gibi gidiyor bildiğimiz gibi. Yani büyük ihtimalle 3. koltuğunda da onlar vardır. Gördüğümüz üzere SE an itibarı ile büyük bir olasılıkla sadece LG'nin önünde yer alıyor. O da zaten sadece Android pazarını baz alırsak. Yoksa LG genel anlamda Nokia ve Samsung'un ardından dünyanın 3. büyük üreticisi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile