Sorgun'a AB Destekli İŞGEM Projesi

Sorgun Belediyesi'nin AB desteğiyle hazırladığı İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Projesi tanıtıldı.

Toplantıya Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, belediye meclis üyeleri, proje koordinatörü Yusuf Yılgın ve diğer yetkililer katıldı.

İnşaat firması yetkililerine proje koordinatörü Yusuf Yılgın tarafından brifing verilen toplantının ardından, eski Buğday Pazarı yanında projenin uygulanacağı inşaat alanı için ayrılan yerde inceleme yapıldı.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye tarafından hazırlanan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamında kabul edilen Sorgun İŞGEM projesinin, 4 milyon 250 bin avro hibe destek aldığını söyledi.

İşletmelerin buradaki çalışmalarından sonra daha büyük bir duruma geldiğinde organize sanayi bölgelerine taşınacaklarını ifade eden Şimşek, "Proje için kamulaştırması yapılan 12 bin 700 metrekare alan üzerinde kurulacak iş merkezinde mobilya, inşaat, gıda ve tekstil olmak üzere dört ana sektörde faaliyet gösterecek 34 adet işyeri, 800 metrekare idari bina, trafo binası, su deposu bulunacak. Yapım işi ihalesi 15 Aralık 2015 tarihinde başlatılacak. 2016 yılı Nisan-Mayıs aylarında da sözleşmesi yapılarak inşaata başlanacaktır” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile