Sorgun'a Yeni İçme Suyu Hattı Çekildi

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, su hattı bulunmayan cadde ve sokaklara, bin 885 metre yeni içme suyu hattı çekildiğini bildirdi.

Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, son bir yılda 992 adet yeni su abonesi verilen Sorgun’da, toplam abone sayısının 21 bin 52’ye ulaştığını söyledi.

Orta çayır mevkisinde 3 adet yeni sondaj çalışması yapıldığını,  2015 yılı sonu itibariyle yaklaşık 400 adet ana boru ve bin 200 adet abone arızasının tamir edildiğini ifade eden Şimşek, ''İlçemizde 4 bin 323 adet ön ödemeli kartlı su sayacı takıldı. 2015 yılı içerisinde bin 800 adet 10 yıl kullanım süresi dolmuş saatlerin değiştirilmesi için ihbarname dağıtıldı. Yine aynı yıl,  7 bin adet sayaç mühürlendi'' dedi.

Belediye su arıza ekiplerinin yol, doğalgaz, ÇEDAŞ, Telekom gibi kurumların çalışmaları sırasında tahrip olan su hatları ve çeşmelerin tamir ve bakımlarını da yaptıklarını dile getiren Şimşek, ''İlçemiz mahallelerinde yeraltındaki görünen veya görünmeyen su arızalarının tespiti için kayıp kaçak kontrol cihazı alındı. İlçemize ait içme suyu ihtiyacında kullanılmak üzere Doğanlı köyü Karaçayır mevkisinde 3 bin 993 metrekare taşınmaz, üzerinde sondaj su kuyuları açılarak, şebeke suyuna ilave yapılması için 49 yıllığına kiralandı'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile