Sorgun’da Öğrencilere Terör Konferansı

Sorgun’da Öğrencilere Terör Konferansı

Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ortaklaşa, lise öğrencilerine yönelik 'Gençlik ve Güvenli Gelecek' konulu konferans düzenledi.


İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hakkı Kök katıldı.

Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda yapılan konferansta terör örgütlerinin özellikle öğrencileri hedef alarak kandırdıkları vurgulandı. Hakkı Kök, "Ülkemizin bütünlüğü aleyhine faaliyet gösteren terör örgütleri ile radikal grupların yapmış oldukları propagandaları etkisiz hale getirmek ve geleceğin teminatı olan gençlerin kandırılmasını önlemek amacıyla 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında ilçe merkezleri ve Yozgat merkezde eğitim gören lise öğrencilerine yönelik 'Gençlik ve Güvenli Gelecek' konulu seminer veriyoruz" dedi.

Bu konferanslarda amacın milli birlik ve kardeşliğin temellerini güçlendirmek olduğunu dile getiren Kök, “Gençlerin kandırılarak huzur ve güvenliği bozmaya yönelik eylemlere çekilmelerini önlemek amacıyla bu tür aydınlatıcı bilgiler veriyoruz. Amacımız milli birlik ve kardeşliğimizin temellerini güçlendirmek, gençlerimizin şiddet içerikli olayların içerisinde yer almasını engellemek, terör örgütlerinin örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden uzak tutulmasını sağlamaktır. Bu bağlamda öğrencilerin hedef ve amaçlarına yönelik arkadaş edinme ve faaliyetlerde bulunmaları, her zaman, her yaşta aile bağlarının güçlü tutulması, sorgulama, doğru karar verme yetilerinin geliştirilmesi, başarıya ulaşmak için yapılması gerekenler, hayatta karşılaşılabilecek olumsuzluklardan kurtulma yolları ve güvenli internet kullanımı, doğru bilgiye ulaşma, kişisel verilerin önemi ve gizliliği, suçla mücadelede zararlı kişi ve grupların internet ortamındaki faaliyetlerinden korunma yolları konularında gençlerimizi bilgilendirmek amacıyla 'Gençlik ve Güvenli Gelecek' konulu konferanslar düzenlemekteyiz."
Konferansın ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi, ikramlarda bulunuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile