Sorgun’da 'Sağlıklı Beslen, Hareketli Ol, Kaliteli Yaşa” Projesi Tanıtıldı

Sorgun’da 'Sağlıklı Beslen, Hareketli Ol, Kaliteli Yaşa” Projesi Tanıtıldı

Sorgun Hareketli Gençlik Grubu tarafından hazırlanan “Sağlıklı Beslen, Hareketli Ol, Kaliteli Yaşa” Projesi düzenlenen programla tanıtıldı.


Sorgun Öğretmen evinde düzenlenen programa Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, Sorgun Şoförler ve Otomobilciler Başkanı İsmail Kaplan ve Okul müdürleri katıldı.

Programla ilgili yapılan sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, ‘Sağlıklı Beslen, Hareketli Ol, Kalite Yaşa’ projesi çerçevesinde kenar mahallelerde bulunan 11 okulda incelemeler yapılarak ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sağlıklı beslenme, obezite, hareketliliğin insan hayatındaki önemi konularında seminerler verildiğini söyledi.

Kaymakam Kılıç, “Günümüz şartlarında sağlıksız beslenme alışkanlıklarının hastalıkların en önemli sebeplerini oluşturuyor. Teknolojinin gelişimiyle birlikte günlük hayatımızdaki fiziksel aktivitelerde de azalmaya başladı.

Artık zamanımızın büyük bir bölümünü bilgisayar ve televizyon başında geçirmekteyiz. Gelişen teknoloji maalesef çocuklarımızı ve gençlerimizi rutin ve fiziksel aktivitelerden yoksun bir hayat yaşatmaktadır. Projemizle geleceğimiz olan çocuklar ve gençler AB ülkesi olan İtalya ziyaretimiz ile kültürler arası diyaloğun sağlanması, sağlık alanında araştırmalar yapılıp yerinde görme imkanı sağlanmış olacaktır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından da obezite, sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesi olarak tanımlanmıştır. Şişmanlıkta en büyük neden fazla yemek yemedir. Toplumumuzda ben hareket ediyorum nasıl olsa yiyebilirim gibi bir düşünce vardır halbuki bu davranış çok yanlıştır” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise, obezite küresel boyutta da Önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu, dünyada hem gelişmiş ülkelerde hem de gelişmekte olan ülkelerde obezite her geçen gün artış gösterdiğini söyledi.

Proje sorumlusu Halil Uğuz ise obezite çağın hastalığı haline geldiğini belirterek, “Amerika ve Avrupa ülkelerinde yapılan bir araştırmaya göre 1-4 yaş arasındaki çocuklarda obez olma oranı yüzde 70, 6-11 yaş arasında yüzde 54 ve 12-17 yaş arasında yüzde 39. Türkiye'de ise 6-14 yaş arası 12 bin 600 çocuk üzerinde yapılan taramada obez ve fazla tartılı çocuk oranı yüzde 13,8 olarak hesaplandı. Uzmanlar, bu oranların hem dünya hem de Türkiye açısından çok yüksek olduğunu dile getiriyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile