Sorumlu büyük finansal kuruluşlar

Sorumlu büyük finansal kuruluşlar

ABD Başkanı Barack Obama, haftalık konuşmasında Amerikalı vergi mükellefleri adına büyük şirketlerin karşılaması gereken bir ücret tasarladığını söyledi.

Tasarının yalnızca borcu olan en büyük finansal kurumları ilgilendirdiğin söyleyen Obama, bunun sadece TARP Fonu'nda düzelme sağlayacağını ve zararı azaltacağını belirtti.

Son iki yılda 7 milyondan fazla ABD'linin işini kaybettiğini belirten Obama, sayısız iş yerinin de mecburen kapanma yoluna gittiğini söyledi. Son zamanlarda yaşanan bu acı olaylar nedeniyle ekonomide iyileştirmeye gittiklerini belirten Obama, uğraşılmasına ve yoğun çalışmaların sürmesine rağmen düzelmenin zaman alacağını sözlerine ekledi.

Bu durgunluğun neden olduğu bunalıma Wall street'in ve büyük finansal kurumların sorumsuzluğunun neden olduğunu belirten Obama, bu şirketlerin büyük ve dikkatsiz riskler alarak kısa zamanlı büyük karlar peşinde koştuğunu ve kalkınmayı hedeflediğini kaydetti. Şirketlerin ödünç alınan parayla kumar oynadığını belirten Obama, sonuçlarını göze almadan dikkatsiz davranıldığını sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile