Erciyes Dağı’nda, 2 bin 400 metreye çıkan ve burada Erciyes’in volkanik faaliyetleri ve Kuaterner’deki buzullaşma şartları üzerine Prof. Dr. Sencer Sayhan’dan bilgi alan öğrencilere, Erciyes’in dağ eko sistemi ve Rekreasyon Master Planı konusunda da bilgilendirildi.
Prof. Dr. Sencer Sayhan’ın başkanlığında, değişik güzergahlarda düzenlenen 4 ekskürsiyondan sonuncusu olan bu faaliyette, Aladağlar’ın doğusunda bulunan ve karaçamlardan oluşan Hacer Ormanı ekosistemi incelenmiş, moren depoları yerinde görülmüş, yörenin rekreasyonel potansiyeli yerinde tesbit edildi.
Aladağlar’ın jeolojik, jeomorfolojik, pedolojik ve jetatif özellikleri konusunda, Prof. Dr. Sayhan tarafından verilen ve gözlem tekniğinin esas alındığı, eğitsel etkinliklere katılan öğrenciler, Ulupınar ve Kapuzbaşı köylerini ziyaret ederek, geceyi çadırlı kamp kurmak suretiyle Kapuzbaşı takım şelalelerine 10 metre mesafede geçirdiler.
Sosyal Bilgiler Öğrencileri Uygulamalı Doğa Eğitimi Kampına Katıldı
Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencileri, Aladağlar’ın doğu kesiminde kamp kurup, uygulamalı doğa eğitimi aldı.