Sosyal Güvenlik İl Heyeti Ttso’yu Ziyaret Etti

Sosyal Güvenlik İl Heyeti Ttso’yu Ziyaret Etti

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Musa Bulut özel sektörün yapacağı hamlelerin ülkenin kalkınmasını sağlayacağını belirterek kurum olarak her zaman işverenlerin yanında olacaklarını söyledi.


Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Musa Bulut kutlanmakta olan haftanın önemine yönelik bilgilendirmede bulundu.

Bulut, işverenlere karşı cezadan yana olmadıklarını, bilgilendirmeyi ön plana alan uygulamalara ağırlık verdiklerini belirten Bulut, ülkenin kalkınması ve gelişmesi için özel sektöre büyük ihtiyaç duyulduğunu ve bu anlamda özel sektörün yapacağı hamlelerin çok önemli olduğunu kaydetti.

Bulut, “Kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek hepimizin ortak görevidir. Bu ceza ile değil bilgilendirme ile mümkündür.” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, sosyal güvenliğe herkesin ihtiyacı olacağını, kurumun yaşatılmasının bu anlamda önemli olduğunu belirtti.

Hacısalihoğlu, 755 bin nüfuslu Trabzon’da yaklaşık pirim ödeyen 175 bin kişi olmasının yetersiz olduğunu vurguladı. Az pirim ile nüfusun bütününe sosyal güvenlik hizmeti sağlanmasında zorluklar yaşanmasının nedeni olduğunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile