Sosyal Hizmet Atölyelerinde Kadinlar Üretiyor, Büyüksehir Destekliyor

Sosyal Hizmet Atölyelerinde Kadinlar Üretiyor, Büyüksehir Destekliyor

Mugla Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmet Kadin Atölyelerinin yil boyunca ürettigi el isi ürünler, resim tablolari Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün’ün katildigi sergiyle Mentese Kent Meydani’nda vatandaslarla bulustu. Sergiye 126 kadin üye yaklasik 950 adet el isi ürün ve 20 adet resim tablosu ile katildi.

Türkan Saylan Çagdas Yasam Merkezi’nde açilan Sosyal Hizmet Atölyeleri ile Büyüksehir Belediyesi kadin, çocuk, yasli ve engellilerin farkli aktivitelerle yararli zaman geçirmesini, birlikte üretmesini ve hemsehrilik duygularinin artmasini sagliyor. Resim, seramik, mozaik, geleneksel sanatlar, çini, kumas, dikis, taki tasarim, punch needle, ahsap boyama, Ingilizce, fen bilgisi, satranç ve müzik gibi birçok alanda vatandaslar bu atölyelerde birlikte üretiyor.

Aysel Aydin “Iki yildir is bulamadim büyüksehir atölyesinde üretim yapip kazanç sagliyorum”

2023 yilinda 126 kadinin ürettigi yaklasik 950 adet el isi ürün ve 20 adet resim tablosu Mentese Kent Meydani’nda vatandaslarla bulustu. Yil sonu sergisinde konusan Atölye üyelerinden Aysel Aydin “ Izmir’den Mugla’ya geleli iki yil oldu. Izmir’den geldikten sonra is bulamadim. Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin kadin atölyelerine katildim. Burada taki, çanta ve kolye üretimi yapiyorum. Yaptigim ürünleri hem sergiliyor hem de satisini gerçeklestiriyorum. Büyüksehir Belediyemize desteginden dolayi çok tesekkür ederim” dedi.

Atölye üyelerinden Sule Ceylan “ Istanbul’dan 5 yil önce Mugla’ya geldim. Mugla’yi çok sevdim. Büyüksehir Belediyesi’nin bu hizmeti gerçekten çok güzel. Bizlere hem ögretiyor hem de Pazar açiyor. Ben çanta, taki ve ahsap boyama yapiyorum. Emegimizi sergiliyoruz, ürettiklerimi satiyoruz” dedi.

Sosyal Hizmet Kadin Atölyeleri Yil Sonu Sergisi’ne katilan Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün el emegi, göz nuru ile birlikte üreten kadinlarin hem yeteneklerini kesfettiklerini hem de Mugla için ürettiklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile