Sosyal Medya, Özel Hayat Tanimini Degistirdi

Sosyal Medya, Özel Hayat Tanimini Degistirdi

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenledigi konferanslar devam ediyor. ‘Dijital Çagda Müslüman Kalmak’ isimli konferansin konugu Yazar Nazife Sisman oldu.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi tarafindan düzenlenen Mayis ayi kültür sanat etkinlikleri tüm hiziyla devam ediyor. Konferansa, Yazar Nazife Sisman konuk oldu. ‘Dijital Çagda Müslüman Kalmak’ isimli konferansta konusan yazar Sisman, gelisen teknoloji ve Islam dünyasinin bu teknoloji karsisindaki degisimini ele aldi.

Sosyal medyanin özel hayat tanimini tamamen degistirdigini ifade eden Sisman, “Eskiye nazaran insanlar sosyal medyada bilgi paylasimi yapmaktan çekinmiyor. Sürekli açilan yeni platformlar özel hayatin tanimini tamamen degistirdi. Bunula birlikte bireylerin arasindaki iletisimde çok yönlü olarak degisime ugradi. Özellikle ebeveynlerin çocuklari ile olan iletisimleri noktasinda zaman zaman degiskenlik yasanabiliyor. Bizler tüm bu alanlarda toplum olarak bilinç düzeyimizi artirarak, sosyal medyanin gerek dinimiz gerekse kültürümüze olan kötü etkilerini azaltmak durumundayiz” dedi.

Teknolojinin son yarim yüzyilda çok hizli degistigini belirten Sisman, “Ögrenci oldugum süreçten bu güne baktigimda teknolojinin inanilmaz bir hizla degistigini görüyorum. O süreçte ögrenilen birçok program suan sadece bilgisayar tarihinin bir konusu olabilir. Bunun disinda baska bir anlam tasimasi çok mümkün görünmüyor. Karsimizda bu kadar hizli degisen ve gelisen bir teknoloji varken, bizler yapacagimiz yatirimlari olabildigi kadar uzun vadeli yapmaliyiz. Tüm bunlari yaparken kültürel kodlarimiz ve müntesibi oldugumuz dinin vizyonuna uygun hareket etmeliyiz. Toplumlarin deger yargilari ve kültürleri degiskenlik gösterebiliyor, bizler bu noktada toptancilik yapmadan dijital çagin nimetlerini toplumumuza kanalize etmeliyiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile