Sosyal Medya Üzerinden Yatirim Vaadiyle 1.8 Milyon Lira Dolandirildi

Sosyal Medya Üzerinden Yatirim Vaadiyle 1.8 Milyon Lira Dolandirildi

Isparta’da bir vatandas sosyal medya üzerinden yatirim yaparak kazanç elde edecegi vaadiyle yaklasik 1,8 milyon lira dolandirildi. Sikayet üzerine Istanbul, Edirne ve Kayseri’de es zamanli yapilan operasyonda 10 süpheli yakalanirken, 6’si tutuklandi.

Isparta Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügüne müracaatta bulunan bir vatandas sosyal medya platformunda yatirim reklami gördügünü, reklamda yazan telefon numarasi ile irtibata geçmesi sonrasinda internet sitesi üzerinden yatirim yaparak kazanç elde edecegi vaat edilmesi üzerine parça parça yaklasik 1,8 Milyon TL gönderdigini sonrasinda ise dolandirildigini anladigini belirterek sikayette bulundu. Sikayet üzerine Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce yapilan çalismalarda sirket sahipleri, sirket açtiran sahislar ile hat sahipleri ve aracilik eden sahislar tespit edildi.

Isparta Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Istanbul, Edirne ve Kayseri’de es zamanli yapilan operasyonda 10 süpheli sahis yakalanarak, gözaltina alindi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan mahkemeye sevk edilen sahislardan 6’si tutuklanirken, 2 süpheli adli kontrol sartiyla, 2 kisi de Cumhuriyet Bassavciliginca serbest birakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile