Sosyal Projeler Yalova'da Sergilendi

Mudanya Belediyesi, Yalova'da düzenlenen ''Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması''nda, iki kategoride projelerini tanıttı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye olan Mudanya Belediyesi'nin, ''Sağlıklı kentsel çevrelerde yaşam'' temasıyla katıldığı etkinlik, 3 gün sürecek

Mudanya Belediyesi Proje Koordinatörü Uzman Dr. A. Neşe Türeyengil, birliğin, kentlerin daha sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla 46 üye belediye ile çalışmalarını yürüttüğünü ifade etti.

Birliğin her yıl düzenlediği ''Sağlıklı şehirler projesi''ne Mudanya'nın, ''Sosyal sorumluluk ve sağlıklı çevre'' kategorilerinde tanıtım yaptığını ifade eden Türeyengil, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk'ün, sosyal belediyecilik faaliyeti olarak hizmete sunduğu engelsiz park, cenaze yıkama aracı ve fizik tedavi rehabilitasyon merkezlerine ilişkin hizmetleri, afiş ve sunularla tanıttıklarını bildirdi.

Türeyengil, sağlıklı çevre kategorisinde ise Mudanya'da yürütülen altyapı çalışmalarından otomatik sulama sistemine, kapalı pazar yerlerinden, yapay resif projelerine kadar yapılan çalışmaları toplantıya katılan belediye üyelerine ve Yalova halkının izlenime sunduklarını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Aktürk ise bu tür çalışma ve etkinliklerin Mudanya dışındaki vatandaşlara sağlıklı bir şekilde sunulmasının, Mudanya'nın tanıtımı açısından çok olumlu olduğunu ifade etti.

Aktür, ''Belediyemiz tarafından yapılan çalışmaların sadece Mudanya'da ve Bursa'da yaşayan insanlarımızın bilmesini değil kendi bölgemizin dışında yaşayan insanlarımızın bilmesini ve takip etmesi açısından bu tür etkinlikler oldukça yararlı olmaktadır'' dedi.

Muhabir: Ömer Bilik / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Haluk Yüksel
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile