Sosyolog Adem Palabiyik Açiklamasi 'Diyarbakir Anneleri 980 Gündür Anneler Günü'nü Kutlayamiyor'

Sosyolog Adem Palabiyik Açiklamasi 'Diyarbakir Anneleri 980 Gündür Anneler Günü'nü Kutlayamiyor'

Sosyolog Doç. Dr. Adem Palabiyik, “Diyarbakir anneleri, 980 gündür Anneler Gününü kutlayamiyor. Vebali, müsebbibi olan HDPKK’nin üzerindedir” dedi.

Doç. Dr. Adem Palabiyik, Diyarbakir annelerinin evlat özlemlerinde neredeyse bin güne yaklastigini ve bunun sebebinin HDPKK oldugunu ifade etti.

Palabiyik, “Yine bir Anneler Gününü de, Diyarbakir anneleri evlatlarinin özlemiyle geçirdi. Yillar önce evlatlarinin kaçirilmasi ile büyük özlemin basladigini biliyoruz. Anneler bu sebepten üç yili askindir eylem yapiyorlar. Ve evlatlarinin kaçirildigi HDP il binasi önünden cesurca PKK’ya ve HDP’ye meydan okuyorlar. Ama HDP de PKK de o kadar seslendirilen isyana ragmen hem gözlerini hem de kulaklarini kapatmis vaziyetteler. Onlar anneligin ne demek oldugunu bilmiyorlar. Çadirda bekleyen annelerin sabrini ve direncini de bilmiyorlar. Annelik çok naif ve güçlü bir duygudur. Siyasetin ve her türlü negatif tutumun üstündedir. HDP ve PKK bir gün mutlaka kaybedecektir. PKK’nin kandiracagi genç kalmadigi için bütün gücüyle saldirdigini biliyoruz ama bu saldirilarin hiçbir karsiligi olmayacak, çünkü devletimiz bu konuda her türlü tedbiri en yüksek düzeyde almistir. Bugün Diyarbakir’dan artik PKK’nin kandirdigi çocuklara dair haberler gelmiyorsa bunda Diyarbakir annelerinin de payi büyüktür. Anneler, küçücük bir çadirdan bütün terör dünyasina meydan okudular ve kazaniyorlar. Evlatlari gelen annelerin sevincine insallah bekleyen anneler de ortak olacaktir. Ama bilinmelidir ki, Diyarbakir anneleri 980 gündür Anneler Gününü kutlayamiyor. Bunun günahi da vebali de, müsebbibi olan HDPKK’nin üzerindedir. Annelerin vebali, HDPKK’yi yerle bir edecektir” dedi.



"Bir anne söyle demisti, ’artik evlatlarimiza sarilmak istiyoruz’. Gözyaslarimi tutamadim"

Açiklamalarina bu annelerin direnisi ile devam eden Sosyolog Palabiyik, sunlari kaydetti:

“Annelik hem kültürümüzde hem de dinimizde oldukça kutsal ve degerli bir kavramdir ve annelik, gelenegin en önemli parçasidir. Annelik kavrami kadinda içkindir ve tecrübe ile ögrenir. HDPKK’nin bu duyguyu anlamasinin imkani yoktur. Çünkü HDP’de anneligin kadrini ve kiymetini bilen bir kadin da mevcut degildir. Kadinlik ile annelik çok farkli iki olgudur, HDP’li hiçbir kadin vekil, Diyarbakir annelerinin hislerini anlayamaz ve acilarini paylasamaz. Çünkü nöbetteki annelerin evlatlarinin daga kaçirilmasina bizzat ortak olmuslardir. HDP’li Semra Güzel’in de, bu kaçirma eylemlerinde bas aktör oldugu elde edilen görüntülerle netlesmistir. Yine de her seye ragmen, Diyarbakir annelerinin eylemi, dünyadaki en güçlü ve büyük sivil direnistir. Görüstügüm bir anne ‘artik evladima sarilmak istiyorum. HDPKK bizi görmüyor mu, bunlarin hiç mi vicdani merhameti yok? Neden sessiz kaliyorlar?’ Bu ifadeler bir evlat olarak gözlerimi yasartmisti, onlarin acilarini paylasmak ise çok yüce bir duyguydu”.

“Bir anne sunu söyledi: Evladimin kokusunu özledim. En büyük gün evladimin geldigi gündür”

Diyarbakir anneleri ile yaptigi görüsmelerde anneler için en güzel günün evlatlarinin geldigi gün olacagini ifade ettiklerini sözlerine ekleyen Palabiyik, “Diyarbakir anneleri görüsmelerde en mutlu günlerinin evlatlarinin geldigi gün olacaklarini ifade ettiler. Evlatlari gelen aileler ile paylastiklari mutlulugun da görülmeye deger olduklarini belirttiler. Bir anne sunlari söyledi; Evladimin kokusunu özledim. Elbiselerini sürekli yanimda tutuyorum. Artik evladimin kokusunu sarilarak almak istiyorum. O benim evladimdi, nasil kiydilar, nasil kanina girdiler, nasil kandirdilar? Defalarca HDP binasina gittim ama her defasinda beni içeri almadilar. Sonra gelip görüsmediler bile. Bana sürekli yalan söylediler. Bir anneye yalan söylenir mi, hele ki konu evlat ise? Rabbim, benim yüregimdeki aciyi onlara yasatsin’. Bu sözler duygu doluydu. Anneligin ne kadar kiymetli bir sey oldugunu daha net anlamaya baslamistik. Diyarbakir anneleri gibi diger illerde direnen anneler de ayni duygulari besliyordu. Ama ne PKK ne de HDP onlarin sesini duymuyordu. Cumhurbaskanimizin ziyareti sonrasi yüreklerinin umutla doldugunu ifade eden anneler, evlatlarinin gelmesini sabirla beklemeye devam ediyorlar. Rabbim yardimcilari olsun” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile