Soydan Açiklamasi 'Temmuz Ayinda Yapilacak Olan Çalismalar Gerçek Rekolteyi Yansitacaktir'

Soydan Açiklamasi 'Temmuz Ayinda Yapilacak Olan Çalismalar Gerçek Rekolteyi Yansitacaktir'

Türkiye Ziraat Odalari Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, 2024 yili findik hasat sezonu için açiklanan rekoltelerin gerçegi yansitmadigini belirterek, “Temmuz ayi girdikten sonra yapilacak çalismalar gerçek rekolteyi yansitacaktir” dedi.

Persembe ilçesinde, ilçe ziraat odasi baskanlarinin da katilimiyla Ziraat Odalari Birligi Ordu Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi düzenlendi.

Türkiye Ziraat Odalari Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, burada yaptigi konusmada findik hasat zamanina yaklasik 35 gün kaldigini belirterek, yeni sezonun rekoltesine yönelik farkli açiklamalarin oldugunu, gerçek rekoltenin gelecek hafta baslayacak sayim sonrasi ortaya çikacagini aktardi.

Rekolte tespit komisyonunun ortaya koyacagi çalismaya itibar edilmesini belirten Soydan, “Findikta sahil, orta ve yüksek kesimlerde rekolte tespiti yapilacak. Temmuz ayi girdikten sonra yapilacak çalismalar gerçek rekolteyi yansitacaktir. Findik rekolte tespit komisyonunda ziraat odalari temsilcilerimiz de bulunacak. Bu sürecin seffaf yürütülmesi noktasinda hepimiz elimizden geleni yapacagiz” diye konustu.



“Isçi yevmiyeleri belirlenecek”

Soydan, piyasada isçi yevmiyelerine yönelik söylentilerin oldugunu ancak ortaya atilan bu rakamlarin üreticileri tedirgin ettigini belirterek, “Bu konuda da çok afaki rakamlar konusuluyor. Ortaya atilan bu rakamlar ilk basta üreticilerimizi tedirgin ediyor. Bu konuda da gelecek ay yapilacak bir toplantida isçi yevmiyeleri belirlenmis olacak. Bu toplantida hem isçilerin hem de üreticilerin haklarini koruma anlaminda kararlar alinacak” ifadelerine yer verdi.

Kahverengi kokarca zararlisi ile mücadelelerin sürdügünü, üreticilerin de bu konuda büyük bir çaba sarf ettigini kaydeden Soydan, “Ancak henüz bu zararlidan tam anlamiyla kurtulduk diyemeyiz. Uzun süreli bir mücadele sonrasi insallah bu zararlidan ürünümüzü kurtarmis olacagiz” dedi.

Soydan ayrica, findik fiyatlarina iliskin ortaya koyacaklari maliyet analizi sonrasi ziraat odalari olarak bir fiyat talebinde bulunacaklarini da sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile