Soykirima Ugrayan Tüm Milletler Için Ortak Mesaj Verdiler

Soykirima Ugrayan Tüm Milletler Için Ortak Mesaj Verdiler

Kocaeli’de geleneksel hale gelen 39. kent bayramlasmasi yogun katilimla gerçeklestirildi. 7’den 70’e tüm vatandaslar kucaklasirken, soykirima ugrayan tüm milletler için ortak mesaj verildi.

Kocaeli Valiligi, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi ortakligindan düzenlenen 39. Kent Bayramlasmasi, yogun katilima gerçeklestirildi.

Kocaeli Kongre Merkezi’nde, Ramazan Bayrami’nin ikinci gününde düzenlenen program, bando takiminin seslendirdigi müzikler esliginde basladi.

7’den 70’ vatandaslarin ilgi gösterdigi programa il protokolü ve kentin önde gelen isimleri katildi.

Programda konusan Kent Konseyi Baskani Ali Korkmaz, "Bayram kadim kültürümüzün mirasidir. Biz bayramin sevinç ve coskulu günlerini yasarken maalesef dünyanin degisik bölgelerinde özellikle Gazze’de, Filistin’de, Dogu Türkistan’da masum insanlar, kadinlar, çocuklar soykirima maruz kalmaktadir. Onlarin çaresizlik içinde acilari ile bas basa kalmalari bizim bayram mutlulugumuzu azaltmaktadir” diye konustu.



"Allah birligimizi ve beraberligimizi bozmasin"

Herkesin bayramini kutlayan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, “Dünyanin mazlum cografyalarindaki tüm zulüm altinda inleyen halklarin huzur, baris, kardeslik içinde bayramlar görmesini temenni ediyorum. Allah birligimizi ve beraberligimizi bozmasin. Nice bayramlara huzur içinde mutluluk içinde eriselim” seklinde konustu.



"Zulüm altinda inleyen kardeslerimize kurtulus günleri olmasini yüce Allah’tan niyaz ediyorum

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise "Aziz milletimizin ve Islam aleminin bayramini kutluyorum. Kocaeli Türkiye’de örnek sehir. Hem üretimi, hem sanayisi, hem de bilim ve teknolojideki gelismesi, diger taraftan sosyal bütünlesmeyi uyumu en güzel sekilde yansitan sehirlerimizden bir tanedir. Gönüller bir, eller bir. Hepimiz bu millet, devlet için çalismaya devam ediyoruz. Zulüm altinda inleyen kardeslerimize kurtulus günleri olmasini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan kent bayramlasmasi gerçeklesti.

Vali Yavuz daha sonra il Emniyet müdürlügü il jandarma komutanligina geçerek bayramlasmayi sürdürdü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile