Soykırımcı İsrail'den son darbe! Şifa Hastanesini tamamen yıktı ve çekildi

Soykırımcı İsrail'den son darbe! Şifa Hastanesini tamamen yıktı ve çekildi

İsrail Başbakanı bebek katili Netanyahu'nun acımasız ve zorba askerleri, Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesini işgal ettikten 14 gün sonra hastanenin tamamını yıkarak ve geride onlarca ölü bırakarak çekildi.

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan terör devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 6 ay geride kaldı.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan ve 33 binden fazla masum Filistinliyi katleden İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkamış durumda.

Günlerdir Şifa Hastanesi'ni kuşatan işgalci güçler, son katliamı yapıp öyle çekildi.

İsrail ordusuna bağlı güçler, Şifa Hastanesi ve çevresindeki yerleşim yerlerinden tamamen çekilerek Gazze şehrinin güneybatısındaki Tel el-Heva Mahallesi'nin güneyine gitti.

İŞGALCİLER NE VARSA YAKIP YIKTI
İsrail güçleri, çekilmeden önce Şifa Hastanesinin tüm binalarını yaktığını ve tamamen hizmet dışı bıraktı. Bebek katili Netanyahu'nun zorba askerleri, hastanenin cerrahi binasının katlarını ve odalarını tamamen yıktı. İşgalciler ana resepsiyon ve acil durum binasını da yakarak içindeki tüm tıbbi malzemeleri imha etti.

İsrail güçleri ayrıca böbrek, doğumhane, morg, kanser ve yanık bölümlerini yaktığını, poliklinik binasını da yıktı.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR
Şifa Hastanesinde ve hastaneyi çevreleyen Ömer El-Muhtar, İzzeddin el-Kassam, Ebu Hasira, Bekir ve Habbuş sokaklarında onlarca ölü bulunduğunu belirten görgü tanıkları, ordunun, Filistinlilerin Şifa Hastanesinde kurduğu geçici mezarlığı yıktığını, cesetleri çıkarıp hastanenin farklı bölgelerine attığını anlattı.

HASTANE HİZMET DIŞI KALDI
Filistinli sağlık yetkilileri de hastanenin tamamen hizmet dışı kaldığını ve mevcut dönemde yeniden çalışmaya başlamanın zor olduğunu söyledi.

Sağlık yetkilileri, ordunun, hastanedeki tüm tıbbi ekipmanların yanı sıra ameliyathane ve yoğun bakım odalarını da imha ettiğini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile