Sözen 60 Milyonluk KÖYDES Ödeneginin Önemine Dikkat Çekti

Sözen 60 Milyonluk KÖYDES Ödeneginin Önemine Dikkat Çekti

Karabük Il Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen, Kahramanmaras merkezli 11 ilde meydana gelen depreme ragmen 60 milyon liralik KÖYDES ödeneginin Karabük’e ayrilmasinin devletin çok güçlü oldugunu gösterdigini söyledi.

Karabük Il Genel Meclisi Mayis ayi toplantilarinin ilki Il Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen baskanliginda yapildi. Toplantinin açilis konusmasini yapan Baskan Sözen, “Bildiginiz üzere asrin felaket diye nitelendirdigimiz büyük bir afeti yasadik. Bu vesileyle tekrar ölenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kalanlara sabirlar diliyoruz, yaralilarimiza da acil sifalar diliyorum. Tabii bu felaketin ilk günden itibaren Karabük Il Özel Idaresi olarak bölgeye hizli bir sekilde intikal edildi. Daha sonra da oranin yeniden imari ile ilgili önemli çalismalara imza atmis olduk. Söyle ki Karabük adina orada bir konteyner kenti kuruldu. Onun disinda valimizin öncülügünde bir Karabük çarsisi oraya insa edildi. Il Özel Idaremiz adina orada bulunan personelimiz gerçekten büyük bir özveriyle orada çalismalarini yürüttüler. Valimizin Adiyaman’da özellikle il koordinatörler görevlendirilmesinden çok büyük basarilara imza atildi. Ve oranin yeniden imari, insaatiyla ilgili önemli çalismalar yürütüldü” dedi.

Geçen hafta itibariyle de deprem bölgesindeki tüm is makinelerinin çalismalari tamamlandiktan sonra geri getirildigini belirten Sözen, “Oradaki islerin tamamlanmasi sonucunda gelen araçlarimiz hizli bir sekilde kademede bakimlarini tamamladik. Bir an önce sahaya sürmek suretiyle aksayan islerimizi daha dogrusu köylerimizde kirsalda yasayan vatandaslarimizin magduriyetinin giderilmesi adina hizli bir sekilde de sahaya sürülmekte ve bu hafta içinde insallah tüm ekiplerimizle, tam kadro sahada olacagiz. Onun disinda asfalt programlarimizdan geçen yil kaldigimiz yerden yine bu hafta içinde baslamis olacagiz. 2023 yili Il Özel Idaremiz adina, il genel meclisimiz adina gerçekten bir yatirim yili ve atilim yili olacak” diye konustu.

Cam teras ve Bulak Mencilis Magarasinin Ramazan Bayramina ziyaretçi akinina ugradigini ifade eden Sözen, “Bu yatirimlar yapilacak ve vatandasimiza hizmet olarak geri dönecek. Biz cam terasi kendimiz çalistirmakla ilgili mecliste bu karari aldigimizda aslinda ne kadar önemli bir karar aldigimizi bir kez daha ispat etmis olduk” seklinde konustu.

“Devletimizin ne kadar güçlü oldugunu göstermektedir”

“Bildiginiz gibi köyde seçenekleri geçen ay itibariyle Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla netlesmisti” diyen Sözen, “60 milyonun üzerinde bir ödenek köylerimizin altyapisini destekleme ve güçlendirme projeleri çerçevesinde ilimize tahsis edilmisti. Gerçegi söylemek gerekirse bu kadar büyük bir yikimin, büyük bir felaketin ülkemiz maruz kalmisti ve buralarin insasiyla ilgili önemli harcamalar yapilirken ilimize bu sekilde devasa bir ödenegin tahsis edilmesi gerçekten bizleri çok sevindirdi. Bu da devletimizin ne kadar güçlü oldugunu göstermektedir. Belki dünyada kendi yaralarini sarmaya çalisirken bir tarafta büyük yikimlarla mücadele ederken diger illerin insasindaki islerin ve islemleri aksatmamak adina ödeneklerde herhangi bir düsüsün olmamasi hatta artarak devam etmesi de bizim adimiza gerçekten ülke olarak nereden nereye geldigimizin çok önemli” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile