Sp'den Ak Parti'ye 'Anayasa Değişikliği Paketi' Ziyareti

Saadet Partisi (SP) Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude'ye gerçekleştirdiği ziyarette, anayasa değişiklik paketinin referanduma gitmesi durumunda, gereken desteği vereceklerini bildirdi

Saadet Partisi (SP) Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude'ye gerçekleştirdiği ziyarette, anayasa değişiklik paketinin referanduma gitmesi durumunda, gereken desteği vereceklerini bildirdi.
Cengil, parti yöneticileriyle birlikte "anayasa değişikliği paketi" ile ilgili görüş ve önerilerini paylaşmak üzere, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude'yi ziyeret etti. Cengil, ziyarette yaptığı konuşmada, "Mecliste grubu bulunan muhalefet partileri gibi her konuda kapıları kapatan bir parti değiliz. Doğru bulduğumuza destek veririz. Eksik gördüklerimizi ise yapıcı bir şekilde ifade ederiz" diye konuştu. Cengil, "1982 Anayasası'nın ruhunu yama yaparak değiştirmek mümkün değil, biz yepyeni bir anayasa
yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. Cengil, anayasa değişiklik paketinin referanduma gitmesi durumunda partilerinin gereken desteği vereceğini kaydetti.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude ise, birçok sivil toplum kuruluşunun anayasa taslağı hazırladığını belirterek, "An itibariyle mecliste görüşülen değişiklik teklifi, içerik olarak CHP'nin daha önce hazırladığı anayasa taslağındaki maddelere çok yakın. Gönül ister ki Türkiye'de herkesin katıldığı bir anayasa hazırlayalım. Bu fırsat kaçarsa, Türkiye zaman kaybetmiş olur" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Cengil, hazırladıkları "Vesayetten Millet Egemenliğine Dönüş" başlıklı anayasa taslağını Ak Parti İl Başkanı Kebude'ye takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile