SP Genel Başkanı Kamalak Konya’da

SP Genel Başkanı Kamalak Konya’da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, SP Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel iftar programına katılmak üzere Konya’ya geldi.

Bir düğün bahçesinde düzenlenen iftar programında partililer tarafından meşaleler ve sloganlarla karşılanan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, tüm masaları dolaşarak davetlileri selamladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftarın ardından bir konuşma yapan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bugünün İslam coğrafyasının mezar taşlarıyla bölündüğünü ifade ederek, “Bugün hiçbir İslam ülkesi, kendi sınırlarını kendisi çizmiş değildir. Ne yazık ki buna Türkiyemiz de dahildir. Misak-i Milliye göre, Batı Trakya Türkiye’nin sınırları içerisinde yer alacaktır. Musul ve Kerkük Suriye’nin sınırları içerisinde yer alacaktır. Ne yazık ki buralar hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırları içerisinde yer almadı. Çünkü bu sınırları biz çizmedik. Bu sınırları babamızın, babalarımızın katilleri çizdi. Bize de kabul ettirdiler. Bugün İslam alemi ne yazık ki, baba katillerinin üretmiş olduğu silahlarla, birbirlerini katlediyorlar. Son örneği işte Mısır’dır” dedi.

“TÜRKİYE YÖNÜNÜ KARDEŞLERİNE ÇEVİRMEK MECBURİYETİNDEDİR”
Partililere ve partiden ayrılanlara seslenen Kamalak, “Türkiye yönünü kardeşlerine çevirmeye mecburdur. Bunun adresi de Milli Görüş’tür, Saadet Partisi’dir. 40 yıllık süre içerisinde Milli Görüş ne gibi hata yaptı? Hangi günahı işledi, hangi vebali işledi ki bırakıp yol değiştirdiniz, başka tarafa yöneldiniz. Ayrılan kardeşlerimize, başka yollara yönelen kardeşlerimize sesleniyorum. Siz değerli kardeşlerime soruyorum. Milli Selamet Partisi döneminde, Kıbrıs Barış Harekatı'nı yaptık. Yanlış mı ettik, hata mı ettik? 350 imam hatip lisesi açtık, yanlış mı yaptık, hata mı ettik, suç mu işledik? 3 bin Kur’an kursu açtık. Allah aşkına yanlış mı yaptık. Küresel emperyalizm de zaten yanlış yapmadığımızı gayet iyi bildikleri için ne yazık ki üzerimize bu milletin, öz evlatlarından oluşan kahraman ordumuzun, bir kısım gafil subaylarını saldılar. Üzerimize tank yürüttüler ama biz davamızdan vazgeçmedik. Yolumuzdan dönmedik. Vatandaşlarımıza senin yerin İslam alemidir dedik. Tanklar üzerimize gelirken D-8’leri kurduk, yanlış mı yaptık Allah aşkına” diye konuştu.

PARTİDEN AYRILANLARA BİRLİK MESAJI
Kamalak, şöyle devam etti:
"Mevlana’nın torunları buradaki kardeşlerimize, tıpkı Mevlana gibi seslenmek durumundayız. Ne diyordu Mevlana? Gel gel gel. Her neysen öyle gel. İster Mecusi ol, ister putperest gel. Gel diyoruz biz de kardeşlerimize. İslam birliğini beraber kuralım.”
Partililere yaklaşan seçimlerde sandıklara sahip olmalarını tavsiye eden Kamalak, “Unutmayın her biriniz çobansınız. Nasıl ki çoban sürüsünden sorumlu ise sizler de mahiyetinizden sorumlusunuz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kamalak, partililerle birlikte akşam namazını kıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile