Sp Genel Başkanı Kurtulmuş Ve Arkadaşları Partiden İstifa Etti

Saadet Partisi Genel Başkanlık görevinden ve partisinden istifa ettiğini açıklayan Numan Kurtulmuş, bunun bir veda değil yeni bir siyasi oluşumun önsözü olduğunu belirterek, "Sistemli bir komployla karşı karşıya kaldık" dedi

Saadet Partisi Genel Başkanlık görevinden ve partisinden istifa ettiğini açıklayan Numan Kurtulmuş, bunun bir veda değil yeni bir siyasi oluşumun önsözü olduğunu belirterek, "Sistemli bir komployla karşı karşıya kaldık" dedi.
Kurtulmuş eşi Sevgi Kurtulmuş ile birlikte geldiği parti genel merkezinde partililer tarafından "Başbakan Numan", "Durma ilerle millet seninle", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ve "Türkiye'nin umudu Numan Kurtulmuş seninleyiz" yazılı pankartlarla karşılandı. Bir süre genel merkezde dinlenen Kurtulmuş, yaklaşık 10 gündür parti organları ile yaptığı istişareler sonucu aldığı kararı kamuoyuna açıkladı. Genel Merkez önünde basın toplantısı düzenleyen Kurtulmuş, yaklaşık bir haftadır Genel İdare
Kurulu, İl Başkanları, Kurucular Kurulu, Başkanlık Divanı ve sivil toplum kuruluşları ile istişare toplantıları yaptığını anımsattı. Konuşmasına kendisini destekleyen parti teşkilatı, mensupları ve Türk milletine teşekkür ederek başlayan Kurtulmuş, 11 Temmuz'daki kongreden bu yana şahsına ve partiye yönelik saldırıların sürdüğünü söyledi. Aldığı kararı bugüne kadar açıklamamasının 3 nedeni olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Kongre salonunda başlayıp devam eden, zaman zaman maksadını aşan gerginlik ve
tartışmaların daha fazla büyümesini istemedik. Ortalık sükunete kavuşsun herkes itidalle aklı selimle düşünsün diye bugüne kadar bekledik. Aramızdaki gönül ilişkimiz İstanbul'da iftar baskınında üzerimize bıçaklar ve tuzluklar atıldığı zaman kopmuştu. Ama kan içtik kızılcık şerbeti içtik dedik. Meselenin büyümemesi için üzerimize düşeni yaptık. Ancak geçtiğimiz hafta içerisinde kayyum atanması bardağı taşıran son damla olmuştur. Bundan sonra karar sürecimizi milletimizle paylaşmak istedik. Yine kararı
bekletmemizin önemli sebeplerinden biri de referandum sürecidir. Referandum sürecinde evet oylarının azalmaması teşkilatımızın referandumu bir tarafa bırakarak lüzumsuz iç kavgalarla vakit kaybetmemesi için kararımızı bugüne kadar beklettik. Üçüncü neden ise bu karar sadece benim tek başıma vereceğim karar değildir. Kader birliği yaptığımız arkadaşlarımızla teşkilat mensuplarımızla, camiamızla ve milletimizle yapacağımız bir açıklamaydı. Onun için geçtiğimiz haftadan bu yana geniş anlamda istişareleri
yaptık. 'Benim de sözüm vardı görüşüm alınmadı' diyen hiçbir arkadaşımızın kaldığını zannetmiyorum" diye konuştu.
Kayyum kararının alınmasına kadar gelinen süreçte dört koldan saldırılara uğradıklarını belirten Kurtulmuş, mahkemenin verdiği kayyum kararını eleştirdi. Bu kararın Saadet Partisi iktidarda olsaydı bir yerel mahkemenin hakimi tarafından iktidar partisinin siyasi hayatını sonlandıracak bir karar olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Her şey milletin gözü önünde oldu. Biz sistemli bir komployla karşı karşıya bırakıldık. Bizi boğmaya çalışmışlardır. Milletimiz buradadır bizi boğmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.
Numan Kurtulmuş ve arkadaşları kongrede başarısız oldukları için değil, Türkiye'nin umudu ve siyasetin yıldızı haline geldiği için cezalandırılıyor" dedi.
Kurtulmuş kendisine kurulan komplonun sebebi olarak Gazze'de yaşanan zulme karşı Çağlayan mitingi düzenlemeleri, Mavi Marmara baskını ve Doğu Türkistan'da yaşananlara karşı durmaları ve referandumda evet oyu kullanacaklarını ilan etmelerini gösterdi.

"BİRLİKTE SİYASET YAPMA İMKANIMIZ KALMAMIŞTIR"
Numan Kurtulmuş, zaman zaman duygulandığı konuşmasında aldıkları kararı açıklamanın kendisi için çok zor olduğunu dile getirirken, yaşanan bu olayların ardından yönetim anlayışlarında üslup ve yöntem farklılıkları olduğunu söyledi. Saadet Partisi içerisindeki Erbakan taraftarı muhalif grubu işaret eden Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:
"Birlikte siyaset yapma imkanımız kalmamıştır. Biz millete, tarihe ve Allah'a hesap vermeye inandık. Böyle de devam edeceğiz. Aldığımız kararı açıklamak bana ve arkadaşlarıma zor geliyor. Yıllardır ekmeğini emeğini gençliğini bu millete hizmet uğruna harcayanlar için buradayız. Yıllarımızı gençliğimizi hizmet uğrunda harcadık. Sırça saraylarda oturarak ahkam kesmedik. Anadolu'nun dört bir tarafını karış karış gezdik. Gitmediğimiz yer çekmediğimiz çile kalmadı. Ben 12 yıldır siyaset yapıyorum.
Yaptıklarımın karşılığını istiyor değilim. Kimseden bir karşılık bekleyerek yapmadık. Yaptığımızın hepsini milletin duasını Allah'ın rızasını kazanmak için yaptık. Kararımızı açıklıyoruz. Zor bir karar açıklıyoruz. Kaç yıllık emeğimizi elimizin tersiyle bir kenara bırakıyoruz gibi görünüyor. Ama Öz evladının onulmaz yaralar almasını istemeyen bir anne tavrıyla hareket ediyoruz."

KURTULMUŞTAN PARTİLİLERE BİRŞEY ALMAYIN UYARISI
Kurtulmuş bir haftadır süren istişare toplantılarının ardından alınan kararı şu sözlerle açıkladı:
"İlkelerimiz doğrultusunda milletimizle birlikte siyaset yapma imkanı bırakmamışlardır. Bu yapı içinde siyaset yapma imkanı kalmamıştır. Daha fazla kavgaya daha fazla çatışmaya, yeni Kerbela denemelerin, kırgınlıklara ve anlamsız zaman kayıplarına vesile olmamak için arkadaşlarımla genel kurula girmiyor ve katılmıyoruz. Yine bütün bu gerekçelerle bugün itibariyle genel başkanlıktan ve Saadet Partisi'nden ayrılıyorum."
Bu kararın bir ayrılık konuşması olmadığını aksine yeni bir başlangıcın ve yeni bir siyasi hareketin ilk adımı ve önsözü olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, koltuk sevdasında olmadığını vurguladı. Bu süreç içerisinde kırdığı insanlardan hakkını helal etmesini, alacağı olanlarında kendisine gelmesini isteyen Kurtulmuş, "Özellikle son günlerde bana ve aileme karşı yapılanlar da dahil olmak üzere bunları yapan herkese bireysel haklarımı helal ediyorum. Beni sevenlerden de haklarını helal etmesini rica ediyorum"
diye konuştu.
Kurtulmuş kendisiyle beraber yürüme kararı alan partililere de, "Hiç kimse yanında bir tek kalem dahi götürmesin. Çünkü bizim davamız mal mülk davası değil, bizim medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa etme davasıdır" şeklinde konuştu.
Kurtulmuş bundan sonraki yol haritasını ailesiyle kısa bir süre dinledikten sonra önümüzdeki günlerde Ankara'da düzenleyeceği bir basın toplantısıyla açıklayacağını bildirdi. Kurtulmuş, "Firavunlaşmayağız, Karunlaşmayacağız, belalaşmayacağız. Kamunun kaynaklarını zenginleşme ve servet aracı olarak kullanmayacağız. Dini siyasete alet etmeyeceğiz. Musa gibi asayı alıp Anadolu yollarına çıkacağız" dedi.
Açıklamasının ardından soruları da yanıtlayan Kurtulmuş, Necmettin Erbakan ile görüşüp görüşmediği yönündeki bir soruyu, "Son ana kadar uzlaşma arayışı içinde olduk. Ancak tüm kapıların kapalı olduğunu istişare ettikten sonra bu karara vardık" sözleriyle yanıtladı.
Yeni bir parti olup olmayacağı yönündeki bir soruya ise önümüzdeki günlerde açıklama yapacağı yanıtını veren Kurtulmuş, daha sonra alkışlarla parti genel merkezinden ayrıldı.
Öte yandan Kurtulmuş, konuşması esnasında sık sık duygulanırken, eşinin de gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile