Sp Genel Başkanı Mustafa Kamalak Çankırı‘da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ‘‘İktidara bakarsak her yer güllük gülistanlıkmış. Ankara‘da Mecliste birçok bakan var ama gerçeği gören yok. Çünkü orada Milli Görüş yok‘‘ dedi.

Partisinin Çankırı Belediye Meydanı‘nda düzenlediği ‘Bereket Mitingi‘nde halka seslenen Mustafa Kamalak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın 2023 projesi ve AK Parti hükümetinin icraatlarını eleştirdi. Kamalak, ‘‘İktidara bakarsak her yer güllük gülistanlıkmış. Ankara‘da Mecliste birçok bakan var ama gerçeği gören yok. Çünkü orada Milli Görüş yok. Toprak ayağımızın altından kayıyor. Bankaların yüzde 50‘si yabancıların, büyük şirketlerimiz uluslararası devlerin eline geçmiş. Geçmişte yapılan bütün

fabrikalar, iktidar tarafından tek tek satılmış‘‘ diye konuştu. ‘‘Allah aşkına dokuz senedir Çankırı‘ya ne hizmet geldi? İşsizlik azaldı mı? Borçlarınız arttı mı, azaldı mı? Borçsuz bir tane kimse var mı şu alanda?‘‘ diye soran Kamalak, şöyle devam etti:

‘‘Sayın Başbakan, sanki Türkiye güllük gülistanlıkmış, bugünün problemlerini çözmüş gibi 2023 yılının çılgın projelerinden bahsediyor. Bizim çılgın projelere değil, ülkeyi ayağa kaldıracak, aklı başında, makul ve problemleri çözecek projelere ihtiyacımız var. Ülke genelinde işsizlik had safhaya ulaştı. Birçok gencimiz üniversiteyi bitirmiş iş arıyor. Halbuki anne ve baba üniversiteyi çocuğu iş sahibi olması için okutmuştu. Şu anda gencimiz kahvehanede boynu bükük ve perişan bir halde vakit geçiriyor‘‘

AK Parti iktidarının ‘‘mağdurluktan mağrurluğa‘‘ terfi ettiğini öne süren Kamalak, ‘‘Atalarımız, ‘olgun başak başını eğer‘ demiş. İktidar partisi, mağdur olmaktan çıktı, mağrur olmaya başladı. Mağrurlanma padişahım senden büyük Allah vardır‘‘ dedi.

Başbakan Erdoğan‘ın ‘‘Türkiye 2023‘e hazır‘‘ derken, kendisinin son seçim dönemi olduğunu da söylediğini ifade eden Kamalak, ‘‘Demek ki 2015‘ten itibaren artık başbakan olmayacak. Peki 12 senenin sonrası için proje yapmasında bir çelişki yok mu? Tabii ki var. Sayın Başbakan 2023‘ü bırak, şu anki problemlere bak. Mevlana der ki, "Geçen geçmiştir. Gelecek ise muhaldir, bilinmez. Dem bu demdir" diye konuştu.

2023‘te Başbakan‘ın milletvekili bile olmayacağını açıkladığını söyleyen Kamalak, ‘‘Peki, acaba AK Parti diye bir parti olacak mı? Hatırlayın bir zamanlar ANAP rüzgarı eserdi. Nerede şimdi ANAP? Var mı öyle bir parti? Mevlana‘nın dediği dem bu demdir. Bugünün problemleri, 12 yıl sonraya ertelenemez. Bugün her evde mutlak surette bir işsiz vardır. Gelir dağılımı alabildiğine bozulmuştur. Terör bizzat başbakanın kendisine kadar ulaşmıştır‘‘ şeklinde konuştu.

Bu problemleri çözme vazifesinin Milli Görüş‘e düştüğünü ifade eden Kamalak, ‘‘Şu an Mecliste üç parti var. Seçim meydanlarına baktığımızda bu üç parti genel başkanının en önemli icraatı, birbirlerine söz yetiştirmekten ibarettir. Allah aşkına bir araya gelip ülkenin problemleri üzerinde tek kelime konuşamayan bu liderlerin, Türkiye‘nin problemlerini çözmesi mümkün mü? O halde adres belli. Çankırılı kardeşlerimize sesleniyorum. Kavgadan yana mısınız, barıştan yana mı? Hepimiz kardeşiz. Hiç kimsenin bu

ülkede gerilim meydana getirmeye hakkı yoktur. Bu ülkenin kardeşliğe, barışa ihtiyacı vardır. Gerilimlerden bu ülkenin ne çektiğini, 1970‘li yılları hatırlayanlar çok iyi bilirler‘‘ dedi.

İktidarın komşularla izlediği dış politikayı da eleştiren Kamalak, ‘‘Allah aşkına komşu mu kaldı? Irak çökertildi. Mısır, Tunus, Libya çökertildi. Sudan ikiye bölündü. Suriye kendi kendine düşürüldü. Batıdan gelen talimatları olduğu gibi uygularsan böyle olur. Verilen emirleri yerine getirirsen, batıyla hiç ihtilafın olur mu‘‘ diye konuştu.

Gelinen noktanın endişe verici olduğunu söyleyen Kamalak, ‘‘İşin şakası yok. Kaybedecek zaman yok. Yarın çok geç olur. Yeniden büyük Türkiye‘nin kurulması, gençlerimizin ve torunlarımızın geleceği, İslam birliğinin kurulması için fazla değil bir oyla destek verin. Adres bellidir‘‘ diye konuştu.

İktidara geldiklerinde AK Parti‘nin çözemediği sorunları bir bir çözeceklerini ifade eden Kamalak, ‘‘İmam hatiplerin orta kısımlarını açmak, Kur‘an öğrenme yasağını kaldırmak için kaç milletvekiline ve kaç yıllık iktidara daha ihtiyacınız var? Emin olun öyle bir dertleri yok. CHP ise bu işlerin adeta istismarcısıdır. Milli Görüş‘ün olmadığı meclis, milleti temsil etmekten noksandır‘‘ dedi.

Öncelikle Osmanlıca‘yı tüm eğitim kademelerinde tercihli ders haline getireceklerini belirten Kamalak, ‘‘Kur‘an yasağı kaldırılacak. Başörtüsü yasağı kaldırılacak. Zorunlu eğitim sistemi bütünüyle yenilenecek, ‘4+4+3‘ şeklinde olacak. Eğitimin temeline önce ahlak ve maneviyat dökülecek. İmam hatiplerin hem orta kısmı hem yüksek kısmı yeniden açılacak. Yüksek kısmı, yüksek İslam enstitüleridir. Çankırı gibi gelişmekte olan illerdeki şirketlerden, 30 yıl süreyle kurumlar vergisi alınmayacak. Kalkınma

hamlesi başlatacağız, 1996‘da olduğu gibi çalışanlara ve emeklilere yüzde 50 zam vereceğiz. İslam birliğini inşaallah hayata geçireceğiz. Bütün bunlar bir oy kadar yakın‘‘ ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile