Sp Genel Başkanı Numan Kurtulmuş Sp Düzce İl Kongresi'ne Katıldı

Saadet Partisi (SP) 4

  Saadet Partisi ( SP ) 4 . Olağan Düzce İl Kongresi ' ne katılan Genel Başkan Numan Kurtulmuş ' un gündeminde İsrail ' in Mavi Marmara isimli yardım gemisine düzenlediği saldırı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nun açıklamaları vardı . Konuşmasının büyük bölümünde İsrail ' i kınayan Genel Başkan , CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ' nu da anayasa değişikliği referandumu iptal davasını geri çekerek milletin kararına saygılı olmaya davet etti .
İl Kongresi ' nde partililere seslenen Genel Başkan Numan Kurtulmuş Saadet Partisi ' nin her geçen gün iktidara hızla ilerlediğini belirterek , milletin Saadet Partisi ' ni artık sadece muhalefette değil iktidara hazır ve layık bir parti olarak gördüğünü söyledi . Genel Başkan Kurtulmuş , " Türkiye ' nin dört bir yanını gezdiğimizde her geçen gün SP ' nin biraz daha yükseldiğini , milletin yegane umudu olduğunu görüyor , işitiyoruz . Saadet Partisi ' nin Türkiye ' nin motoru ve Türkiye ' nin öncü partisi olduğunu göstermek
için Saadet Partisi ' nin her sokak başında olması gerekiyor . Bundan sonra SP halkın yanında olacaktır . Kapalı kapılar ardında toplantılarda olmayacaktır " dedi .
Konuşmasının büyük bir kısmında İsrail ' in Mavi Marmara isimli yardım gemisine yaptığı saldırıyı kınamaya ayıran SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş İsrail ' in kurulduğu günden bugüne katliam yaptığını söyledi . Kurtulmuş konuşmasını şu şekilde sürdürdü :
" Türkiye ' de son 15 gündür Mavi Marmara katliamı nedeni ile çıkan siyasi yanlışlıklar var . Biz bu yanlışlıklar içerisinde sadece laf söyleyen bir parti olmadık . Katliamın hemen ardından Çağlayan Meydanı ' nda binlerce insanı toplayarak İsrail ' e ' Yaptığın yanına kalmayacak ' dedik . Bu zulmün karşısında durduğumuzu açıkça dile getirdik . Türkiye İsrail ' den özür dilemesini istedi . İsrail özür dilemeyecek . Uluslararası arenada konu araştırılsın istedi . İsrail buna da izin vermeyecek . Türkiye yine kendi acıları ile
baş başa kalacak . Hükümetin 1 gün gibi kısa bir süre içerisinde yaralı ve şehitlerimizi ülkeye getirmesini tebrik ve takdir ediyoruz . Ancak olayın üstünden 13 gün geçti . Türkiye büyükelçisini geri çekti . Bu doğru bir karar . Ancak Ankara ' daki İsrail büyükelçisi duruyor . Hükümet bir an evvel eline balonu vererek büyükelçiyi Tel Aviv ' e geri göndermelidir . Bunu duyanlar diyorlar ki bekara karı boşamak kolaydır . Ancak İsrail ile Türkiye arasında evlilik yoktur . Dolayısı ile bekara karı boşama durumu da yoktur .
İsrail ile Türkiye arasında 28 şubatçıların kurduğu gayrimeşru bir ilişki var . 28 şubatçıların kurduğu bu düzen millet tarafından çekilmez bir hal almıştır . İsrail ' le ekonomik ilişkilerimiz neden askıya alınmadı? İsrail ' e yaptırım yapmasanız gelir Düzce ' de oturan vatandaşı sömürür bundan da zevk alır . İsrail ' le olan ilişkiler bir an önce askıya alınmalı . Türkiye , İsrail cumhurbaşkanı , başbakanı , savunma bakanı ve bu katliamı gerçekleştirenler için uluslararası arenada suç duyurusunda bulunmalı ve dava
açmalıdır . Tüm bunları yaparken içeride kararlı bir millet dışarıda güçlü bir ülke olmalıyız . Millet kararlılığını gösterdi . Sırada devletin büyüklüğünü göstermesi var . "

- BU HAREKET TÜRKİYE ' YE HADDİNİ BİLDİRME OPERASYONUDUR
Kurtulmuş , " İsrail bugüne dek istediği her ülkeye bir şekilde müdahalede bulundu . Müdahale edemediği bir tek Türkiye var . Mavi Marmara operasyonu sıradan bir yardım gemisine yapılmış bir saldırı olarak görülmemelidir . Bu hareket Türkiye ' ye haddini bildirme operasyonudur . İsrail kurulduğu günden bu güne 4 amaç için çalışıyor . Bunlar hükümetlerle alakalı değil İsrail ' in devlet politikasıdır . Birincisi İsrail kurulduğundan bu yana katliam yapıyor . Şimdiye kadar 100 ' e yakın katliamı var . İsrail bu bölgeyi
1947 ' den bu yana kana bulamıştır . İkincisi bu katliamlarla birlikte sürekli olarak İsrail topraklarını genişletiyor . Sürekli işgal ediyor . BM kınıyor , kınadığı ile kalıyor . Çünkü İsrail ' in yapısında suratına tükürsen yarabbi şükür diyecek zihniyeti var . Üçüncüsü elindeki medya gücü ile dünya kamuoyunu etkiliyor . Türkiye ' deki bazı İsrail yanlısı kalemler de bunları maalesef yazıyor . Utanmadan televizyon ekranlarından İsrail ' i savunuyorlar . Dördüncüsü diplomatik anlamda karşısına başka bir güç çıkarmaması "
dedi .
Türkiye ' nin güçlü bir ülke olması için savunma sanayinde güçlü bir hale gelmesi gerektiğine işaret eden Kurtulmuş , " Bir ülkenin güçlü olabilmesi için savunma sanayinin kendi elinde olması gerekir . Savaş istemeyenlerin barışı tesis etmek için bu güce sahip olmaları gerekiyor . Türkiye ' nin savunma sanayiini kendi üreten , geliştiren ve en iyisine sahip olan bir Türk Silahlı Kuvvetleri ' ne ihtiyacı vardır . Ancak TSK ' nın da hiçbir şekilde iç politikaya karışmaması gerekir . Bizim işimiz ikide bir TSK ' nın iç
politikaya karıştığı bir düzen kurmak değil . Herkes işini yapacak , herkes görevini yapacak . Türkiye savunma sanayiini güçlü hale getirmediği sürece dışarıda sarf ettiği sözler anlam ifade etmez . Bir ülkenin büyük olması için milli gelirinin yüksek olması yetseydi en büyük güç Arap emirlikleri olurdu " ifadelerini kullandı .

- " NEYSE Kİ ERGENEKON AVUKUTLIĞINDAN MİLLETİN AVUKATLIĞINA TERFİ ETTİLER "
Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nun açıklamalarından da söz eden Kurtulmuş , CHP ' nin milletin kararına saygılı olması gerektiğini belirtti . Kurtulmuş , " Kemal Kılıçdaroğlu ' ndan sonra daha ciddi bir şekilde görüyoruz ki SP ' nin CHP üzerinde de büyük etkisi var . CHP ' nin genleri mi değişiyor şaşırıyorum . Kılıçdaroğlu ' Cumhuriyet elden gidiyor , 6 milyon işsiz var ' diyor . Eskiden olsa ' Cumhuriyet elden gidiyor . Yaz geldi mahallelerde Kur ' an okutuluyor ' derlerdi .
Kılıçdaroğlu başörtüsü sorununu çözeceğini söylüyor . Ben de aman diyorum sayın Kılıçdaroehal almıştır . İsrail ' leğlu derin CHP sizi de götürmesin . Sayın Kılıçdaroğlu milletin avukatı olduklarını söylüyor . Neyse ki Ergonekon ' un avukatlığından milletin avukatlığına terfi etmişler . Ben de ona diyorum ki , madem milletin avukatlığına soyunuyorsunuz , anayasa referandumuna iptal davasında sizin de imzanız var . İmzanızı çekerek iptal davası başvurunuzu geri çekin . Milletin kararına saygılı olun . Bırakın
kararı millet versin " dedi .
Konuşmasının son bölümünde anayasa değişikliğinden bahseden Genel Başkan Numan Kurtulmuş , değişiklik paketinin SP ' nin önerdiği değişiklikten 30 yıl geride olmasına rağmen destek verdiklerini ifade etti . Saadet Partisi olarak referandumda evet oyu vereceklerini ilk günden açıkladıklarına vurgu yapan Kurtulmuş , " 1982 anayasası faşist ve despot bir anayasadır . SP öncülüğünde bu millet yeni anayasasını yapacak ve 12 eylül anayasasından temelli olarak kurtulacaktır " şeklinde konuştu .
Konuşmaların ardından SP Düzce İl 4 . Olağan Kongresi seçimlerine geçildi .
( AOÇ-EA-Y )


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile