SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Van‘dan karayolu ile geldiği Bitlis‘te, Eski Mutki Durağı‘ndaki partisinin seçim bürosunun açılışını yaptı. Burada toplanan kalabalığa hitap eden Kamalak, "Türkiye‘ye alıcı bir gözle ciddi olarak baktığımızda milyonlarca gencimizin işsiz olduğunu görüyoruz. Fakirliğin, sefaletin alabildiğine yürüdüğünü görüyoruz. Gelir dağılımındaki adaletsizliğin son aşamaya vardığını görüyoruz" dedi.
Amerikan uçaklarının Irak‘a Adana üzerinden bomba taşıdığını iddia eden Kamalak, "Adana İncirlik Hava Üssü‘nde kalkan ve binlerce defa sorti yapan Amerikan uçakları, acaba Irak‘a ne götürüyor? Ne gıda maddesi, ne de ilaç; elbette ki bomba götürüyor. Benzer bir durumla Libya karşı karşıyaydı. Bundan bir ay önce Sayın Başbakan Almanya‘dan sesleniyordu. -NATO‘nun Libya‘da ne işi var- diyordu. Sonra bizzat NATO birliklerini kendisi oraya davet etti. Şu an bizim tespitlerimize göre Libya sahillerinde 16 NATO
savaş gemisi vardır. Bunlardan altısı NATO‘nun emrine verilmek üzere Türkiye‘ye aittir" diye konuştu.
Halkın sıkıntılarını çok iyi bildiği anlatan SP Genel Başkanı Kamalak, "Biz bu ülkenin problemlerini bildiğimiz için, İslam alemini kucakladığımız için yolumuz kesildi. Kürt, Türk, Laz, Çerkez hepsi can kardeşimizdir. Sizlerin sıkıntıları var biliyorum. Bende sizler gibi sıkıntıları ta iliklerine kadar yaşamış bir kardeşinizim. Tıpkı birçoğunuz gibi ben de davar güdüp çobanlık yaptım, Çukurova‘da amelelik ettim. Maraş Ovası‘nda pancar topladım, ama günün birinde Allah nasip ederse milletimin derdine
dermen olacağım" dedi.
İktidar oldukları zaman Avrupa Birliği‘ne karşı İslam Birliği‘ni kuracaklarını söyleyen Mustafa Kamalak, "Siz İslam Birliği‘nden yana mısınız, ‘Haçlı Birliği‘nden mi? Sizin inanç sisteminizi ancak yine siz kurarsınız. Bana her biriniz bir oyla destek verin, Avrupa Birliği‘ne karşı İslam Birliği‘ni kuralım. Rahmetli Necmettin Erbakan ile birlikte dünya projesi olabilecek olan sekiz İslam devleti ile birlikte D-8 adı altında bir İslam Birliği kurduk, fakat yolumuz kesildi" diye konuştu.
Kamalak, şehir turu yaptıktan sonra parti merkezine geçerek partililerle bir toplantı yaptı.
Sp Lideri Kamalak Bitlis‘te
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Avrupa Birliği‘ne karşı İslam Birliği‘ni kuracağını söyledi.



















