SP Samsun İl Başkanı Var: Kurtulmuş'un istifası geç alınmış bir karar

Saadet Partisi (SP) Samsun İl Başkanı Av. Hasan Bayram Var, genel başkan Numan Kurtulmuş'un istifasını, '11 Temmuz Kongresi'nden sonra bekliyorduk' sö

Saadet Partisi (SP) Samsun İl Başkanı Av. Hasan Bayram Var, genel başkan Numan Kurtulmuş'un istifasını, '11 Temmuz Kongresi'nden sonra bekliyorduk' sözleriyle değerlendirdi. Eski Genel Başkan Kurtulmuş'un istifa kararını geç kalmış bir açıklama olarak gördüğünü dile getiren Av. Var, yine de partinin geleceği açısından istifanın iyi olmadığını kaydetti.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un, partisinin genel merkez binası önünde istifa ettiğini açıklaması, partinin Samsun il teşkilatında şok etkisi meydana getirmedi. İstifaya ilişkin ilk değerlendirmeyi Cihan Haber Ajansı'na yapan SP Samsun İl Başkanı Av. Hasan Bayram Var, Kurtulmuş'un istifa edeceğinin bilinen bir gerçek olduğunu belirtti. 11 Temmuz kongresinden sonra partide yaşananları "Türkiye ve Orta Doğu siyasetini dizayn etmeye çalışanlar, SP'de operasyon düzenlediği kanaatindeyim." diyerek değerlendiren Av. Var, "Kongreden sonra kulislerde ve söylentilerde sayın Numan Kurtulmuş'un istifa edeceği söyleniyor, tahmin ediliyordu. İstifayı geç kalmış bir açıklama olarak görüyoruz. Ama yine de iyi olmadı. Hiçbir parti, genel başkanının kopmasını istemez. Bu davayı 40 yıl birlikte sürdürüyorduk. Kırgınlıklar da olsa birlik ve beraberliğimizi sürdürmeydik. Sayın genel başkanımız bu birlik ve beraberliği önemsemediğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Pazar günü Ankara'da Necmettin Erbakan ile istişare toplantısı yapacaklarını bildiren SP Samsun İl Başkanı, toplantıdan 17 veya 24 Ekim'de olağanüstü kongre yapılması kararının çıkacağını beklediklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile