Spor dünyası 'Sporda Kan Değişimi Projesi'nde buluşacak

Türk Kızılayı, ülkenin ihtiyacı olan güvenli ve yeterli kanı temin edebilmek için yurt çapında düzenlediği projelere bir yenisini ekledi. Spor adamı,

  Türk Kızılayı , ülkenin ihtiyacı olan güvenli ve yeterli kanı temin edebilmek için yurt çapında düzenlediği projelere bir yenisini ekledi . Spor adamı , gazeteci ve yazar Hakan Dilek ' Sporda Kan Değişimi Projesi ' ile sağlıkta kan ihtiyacına katkı sağlayacak .

Türk Kızılayı ile birlikte yürütülecek proje sayesinde , spor dünyasının kan kardeşliğinde birleştirilmesi hedefleniyor . Projenin tanıtımı Polat Renaissance Otel ' de yapılacak .

Spor adamı , gazeteci ve yazar Hakan Dilek , toplumun kan verme ile ilgili bilinç düzeyi ve alışkanlığının istenen düzeyde olmadığı gerçeğinden yola çıkarak , sorunun çözümüne destek amacıyla bir proje hazırladı . Türk Kızılayı ile birlikte yürütülmesi hedeflenen projenin dayandığı bir diğer gerçek sağlık ve spor arasındaki ilişkinin kamuoyunca yeterince güçlü bir şekilde algılanmaması ve taraftarların centilmenlik anlayışının gelişmesini destekleyecek projelerin eksikliği .

Sporda Kan Değişimi Projesi ' nin amaçları ; kamuoyunda sağlıklı yaşam bilinci ve duyarlılığını artırmak , kamuoyunda kan verme alışkanlığını ve davranışını güçlendirmek , Türk Kızılayı ' nın ihtiyaç duyduğu kan stoklarını sağlamak , sporda rakip olma duygusu kadar kardeşlik ve centilmenlik duygusunun da öneminin fark edilmesine katkı sağlamak , spor ve sağlık arasındaki ilişkinin vurgulanması yolu ile ' sağlıklı yaşam için spor ' anlayışını güçlendirmek , kan verme algısında genel ve özel değişimler sağlamak olarak sıralanıyor .

Hakan Dilek , projenin işlerlik kazanabilmesi için , spor yazarlarından tanınmış spor adamlarına , kulüp başkanlarından sporculara , sanatçılardan bilim insanlarına , siyasetçilerden iş dünyasına kadar toplumun bütün kesimlerine büyük görevler düştüğünü ifade ediyor . Ayrıca , projenin tanıtımında Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali de bulunacak .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile