Spor Güvenlik Kurulu Toplandı

Spor Güvenlik Kurulu Toplandı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, 2012-2013 sezonu öncesi ilçede oynanacak spor karşılaşmalarında kurumlar tarafından alınacak tedbirlerin görüşüldüğü İlçe Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı.

Kaymakam Fatih Genel başkanlığında yapılan toplantıda alınan kararlar İlçe Emniyet Müdürü Beyhan Gündoğan tarafından kurul üyelerine okunarak üyelerce imza altına alındı. Emniyet Müdürü Okumuş, toplantıda alınan kararların spor kulüpleri için daha yararlı ve daha iyi bir maç oynanması doğrultusunda alındığını ifade etti.

Gündoğan, “Spor kulüpleri özel maç kampları için ilçe dışına çıkacaklarında emniyet birimimize haber verirlerse bazı üzücü olayların önüne geçilebilir. Futbol takımlarının taraftar temsilcilerinin adlarının kulüp tarafından verilmesi gerekir. Bu, herhangi bir olayda kiminle temasa geçeceğimiz konusunda bizi rahatlatacaktır’’ dedi.

Kaymakam Fatih Genel, spor karşılaşmalarının yakında başlayacağını belirterek, “Spor kitleleri arkasından sürükleyen bir dal. Bunu olumlu yönetmemiz gerekiyor’’ dedi

Genel, maçlarda sporla küfrün yan yana yakışmadığına dikkat çekerek, “Spor kulüpleri ve emniyet birimlerimiz ile küfrü hep beraber kaldırmalıyız. Emniyet birimlerimiz cezai yönden de göz ardı yapmasınlar. Çarşıda küfrün cezası ne ise stadyumdaki küfrün de cezasının aynı olması gerekir. El birliği ile bu yıl stadyumlardan küfrü kaldıralım” diye çağrıda bulundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile