Spordaki Disiplin Is Hayatinda Da Basariyi Getirdi

Spordaki Disiplin Is Hayatinda Da Basariyi Getirdi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Kagitspor’da küçük yaslarda judoyla spora baslayan Dis Hekimi Muhammet Imdat Aydin, çocuklara spor yapmalari tavsiyesinde bulundu. Aydin, hayal ettigi dis hekimligi meslegini yerine getirirken basarisindaki en büyük etkenin sporculugu oldugunu belirtti.

Babasinin Kagitspor’da görev aldigi dönemde 10 yasinda judoyla tanisan Muhammet Imdat Aydin, spor sayesinde mücadele ruhu, özgüven, iletisim becerisi ve basari istegi gibi özellikler edindi. Okuldaki ders yogunluguna ragmen bu bransta günden güne ilerleme kaydeden Aydin, lise dönemini de milli sporcu olarak geçirdi. Kariyer hayatinin iyi noktalara geldigi dönemde üniversiteye hazirlanmak zorunda kalan Aydin, spora bir müddet ara verdi. Bugün Izmit’teki kliniginde hayal ettigi dis hekimligi meslegini yapan Aydin, Kagitspor’da baslayan spor hayatinin basarisinin arkasindaki en önemli etken oldugunu anlatti.

"Hayat kitaplarda yazanlardan ibaret degil"

Sporun kendisine kattigi en önemli özelligin hareket aliskanligi oldugunu dile getiren Aydin, "Hareket aliskanligindan dolayi içine girdiginiz olagan süreçte kalmayip, olaganin disina da çiktiginizda farkli aliskanliklar edinme zorunlulugu hissediyorsunuz. Bu his ise kisisel gelisimde kilit rol aliyor. Basari için sporun tetikleyici bir etken olmasi ve kattigi meziyetler oldukça degerli çünkü hayat sadece kitaplarda yazanlardan ibaret degil" dedi.



"Egzersiz yapmak zihni gelistiriyor"

Insan hayatinin zihinsel gelisiminde sporun çok ciddi katkilari oldugunu anlatan Aydin, sporu ekstra mesgale ya da yorgunluk olarak görmenin yanlis oldugunu söyledi.

Özellikle ebeveynlerin çocuklarini hayatin her alaninda özgüveni tam bireyler olmalari için farkli faaliyetlere tesvik etmesi gerektiginin altini çizen Aydin, "Su an çok yogun bir sinav süreci oldugu için çocuklar hayatlarinda sosyallikten ve diger faaliyetlerden uzak. Daha çok zamanlarini derslere ve kitaplara gömülmüs vaziyette geçiriyorlar. Bu çocuklarin hem psikolojik olarak kendilerini baski altinda hissetmelerini sagliyor hem de kendilerini fark etmelerini engelliyor. Çocuklar disariya çikarak, sosyalleserek, spor gibi faaliyetlerin içinde bulunarak ancak kendilerini kesfedebilirler" diye konustu.

Kagitspor’daki sporculuk hayatindan özlemle söz eden, sporun sadece bedensel degil zihinsel de bir katkisi olduguna dikkat çeken Aydin, "Çocuk sürekli bir mücadele ve kendini gelistirme sürecinde olacak. Bu hem mücadeleci bir karakter olustururken hem de is hayatina atildiginda sosyal iletisimde aktif rol almis bir birey olacak. Spor kendisini tanimayi da kolaylastiracak ki kisinin yaptigi islerdeki basarisi kendisini tanima yeterliligine baglidir. Sporun bu anlamda sadece bedensel degil zihinsel bir katkisi da var" ifadelerini kullandi.

"Sporun meslegime büyük katkisi oldu"

Sporun ayni zamanda mesleki gelisim için de önemli bir noktada oldugunu ifade eden Aydin, "Dis hekimligi direkt olarak uygulamali bir meslek. Sürekli güncellenen, degisen, yeni tekniklerin ortaya çiktigi ve bunlari hekimin sürekli takip etmesi gereken bir meslek grubu. Bizim de dis hekimi olarak zihnen sürekli aktif olmamiz gerekiyor. Kendimizi hem el becerileri noktasinda hem de güncel literatür noktasinda gelistirmemiz gerekiyor. Sporun bu noktada bana kattigi bu gelistirme sürecinde üsengeçlik hissinin ortaya çikmamasi, hareket ve gelisim aliskanligi sayesinde mesleki anlamda da sürekli günceli takip edip sürekli kendimi gelistirebilme imkani saglamasi yönünden katkisi oluyor" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile