SPX Dagyenice Ultra Trail Kosusu Yarin Start Alacak

SPX Dagyenice Ultra Trail Kosusu Yarin Start Alacak

SPX Dagyenice Ultra Trail Kosusu bu yil Bursa’da 5’inci defa yapilacak. Kosu, yarin aksam 100K Mysia Yollari Parkuru ile baslayacak. 10 ülkeden bin 500 sporcu bu parkurda ter dökecek.

Nilüfer Belediyesi ve Nefes Dagyenice ev sahipliginde gerçeklestirilecek SPX Dagyenice Ultra Trail Kosusu’na bin 500 sporcu katilacak. Sporcular, yarin aksam 21.00’de Nilüfer Ilçesi Gölyazi Mahallesi’nden baslayarak Dagyenice’ye varacak.

Ibrahim Yazici Stadyumu’nda düzenlenen basin toplantisinda SPX Dagyenice Ultra Trail Yaris Direktörü Burcu Özhan, yarisin 5’incisinin düzenlenecegini belirterek, “Yarisi, Bursa’nin Nilüfer ilçesindeki essiz dogasiyla antik çaglardan günümüze gelen Mysia Yollari’nda gerçeklestirilecegiz. Bu sene organizasyona yurtiçi ve yurtdisindan yaklasik bin 500 sporcunun katilacak. Kosu tutkunlarindan ve doga severlerden büyük ilgi gören organizasyonda her yil oldugu gibi bu yilda 100K Mysia yillari parkuru, 61K toprak parkuru, 33K su parkuru, 15K ates parkuru ve 6K göl parkuru olmak üzere 5 farkli etap kosulacak” diye konustu.

Bu tür organizasyonlara katilan yarismalarin her yil katilmadigini ama bu parkurun farkli oldugunu dile getiren SPX Dagyenice Ultra Trail Parkur Direktörü Osman Argat, "Bizim yarisimizin en önemli noktasi 100K, 61K, 33K ya da 15K parkuru degil. Biz yola çikarken insanlara spor sevgisini asilamayi, spora ve dogaya tekrar dönmelerini asilamayi istedik. Diger yarislardan ayrilan bir noktaya degindik ve 6K parkurunu olusturduk. 6K parkurumuzda en manzarasiz, en gözükmeyen yerlerden yaparlar, önemsemezler. Biz ise tam tersini yaptik. Bizim 6K parkurumuzda kosan kisiler bir daha orada yürümek, aileleriyle kosmak istiyorlar. Bu sayede yarisimiz büyümesi hizlandi” dedi.

Organizasyona katki verenlere tesekkür eden Nilüfer Belediye baskan Yardimcisi Okan Sahin ise, "Nilüfer Belediyesi olarak bu güzel yarismaya ev sahipligi yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sporcularimizin bu kosu sirasinda Nilüfer’in dogal güzellikleriyle birlikte olacak olmasi bizleri ayrica mutlu ediyor” ifadelerini kullandi.

10 farkli ülkeden yaklasik bin 500 sporcunun agirlanacagi organizasyon, 25 Mayis’ta Dagyenice’de tamamlanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile