SSB Baskani Demir Duyurdu Açiklamasi AKSUNGUR'a MILSAR Entegre Edildi

SSB Baskani Demir Duyurdu Açiklamasi AKSUNGUR'a MILSAR Entegre Edildi

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, IHA-MILDAR projesi çerçevesinde gelistirilen ve daha önce ANKA’ya entegre edilerek bogazdaki mayinlari tespit eden “sentetik açiklikli arada” sistemi olan MILSAR’in, AKSUNGUR’a da entegre edildigini duyurdu.

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanliginca baslatilan IHA-MILDAR projesi dogrultusunda Meteksan Savunma tarafindan gelistirilen “sentetik açiklikli radar” sistemi olan MILSAR ilk olarak yerli insansiz hava araci ANKA’ya entegre edilmisti. ANKA, üzerine entegre edilen MILSAR ile Istanbul Bogazi’na sürüklenen deniz mayinlarini kolaylikla tespit etmisti. Savunma Sanayii Baskani Demir, bu sistemin AKSUNGUR insansiz hava aracina da entegre edildigini duyurdu.

“MILSAR, ANKA’dan sonra AKSUNGUR’a da basariyla entegre edildi”

SSB Baskani Demir, söz konusu gelismeyi sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi paylasimla duyurdu. Demir paylasiminda, “IHA-MILDAR projemiz çerçevesinde gelistirilen Sentetik Açiklikli Radarimiz MILSAR, ANKA’dan sonra AKSUNGUR’a da basariyla entegre edildi ve Deniz Kuvvetleri Komutanligimiz tarafindan kullanilmaya baslandi. Hayirli olsun. MILSAR yüksek çözünürlüklü SAR kabiliyeti, çoklu hedef takip yetenegi, düsük agirligi ve hizli platform entegrasyonu özellikleriyle güvenlik güçlerimizin kesif ve gözetleme faaliyetlerindeki etkinligin artirilmasina önemli katki saglayacak” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile