SSM'de Gaziantep'in Düsman Isgalinden Kurtulusu Programi

SSM'de Gaziantep'in Düsman Isgalinden Kurtulusu Programi

Sehitkamil Belediyesi tarafindan Gaziantep’in düsman isgalinden kurtulusunun 102. yil dönümü etkinlikleri kapsaminda gerçeklestirilen, “Asim Mihçioglu ile Sehr-i Ayintab-i Cihan Sohbetleri” isimli programin konusunu, “Antep Harbinin Bilinmeyenleri ve Konusulmayanlari” oldu.

Gaziantep’in düsman isgalinden kurtulusunun 102. yil dönümü çesitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Sehitkamil Belediyesinin, Sehitkamil Sanat Merkezi’nde (SSM) organize ettigi “Asim Mihçioglu ile Sehr-i Ayintab-i Cihan Sohbetleri” programinin konusunu, “Antep Harbinin Bilinmeyenleri ve Konusulmayanlari” basligi olusturdu. Programin konusmacisi olan Arastirmaci-Yazar Asim Mihçioglu, Gaziantep tarihiyle ilgili tarihi belge, görüntü ve fotograflar esliginde yaptigi konusma, büyük dikkatle takip edildi. Arastirmaci-Yazar Mihçioglu, program esnasinda katilimcilarin sorularini da cevapladi.

"Biz hala unutmadik, unutturmamaya çalisiyoruz"

Programa iliskin açiklamada bulunan Arastirmaci-Yazar Asim Mihçioglu, “Bugün, Gaziantep Harbi’nin bitisinin 102. yil dönümü. Biz hâlâ unutmadik, bizden sonraki kusaga da unutturmamaya çalisiyoruz. Bu manada çesitli etkinlikler yapip, detayli olarak Antep Harbi’ni anlatiyoruz. Antep Harbi’nin nedenlerini de anlatiyoruz. Yani neden böyle oldu, ne oldu da düsman geldi? Bir günde karar vermediler. Biz nerelerde eksik yaptik, nerelere de hata yaptik? Bunu gençlerimize, ileride kendilerinin kullanacagi sekilde anlatmaya çalisiyoruz. 102 yil geçmesine ragmen bakin biz hâlâ o aciyi unutmus degiliz. Bizim bir ecdadimizda bütün ailelerin babalarinda, dedelerinde, amcalarinda muhakkak sehitlerimiz, gazilerimiz var. Biz onlarin hikâyeleri, onlarin hatiralariyla büyüdük. O hatiralar, hikâyeleri burada anlatiyoruz, anlatmamiz lazim. Türkiye’de zannetmiyorum ki baska bir sehir, düsman isgalinden kurtulusunu bu kadar detayli ve önemli bir sekilde anlatiyor. Birçok sehirde kurtulus günleri var ama biz Antepliler, daha coskulu anlatiyoruz, coskulu kutluyoruz gibi geliyor bana" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile