Star Rafinerisi İmar Planı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden Geçti

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı karşı karşıya getiren Star Rafinerisi’nin imar planları, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

İzmir`in Aliağa ilçesindeki Petkim bünyesinde kurulacak 5 milyar dolarlık rafinerinin temelini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev birlikte atmıştı.

Petkim’in 1/25 bin ölçekli kentsel bölge nazım imar planlarının ardından yapılması gereken 1/5 bin ve 1/1000 ölçekli alt planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaylatması, krize sebep olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, Ankara’ya giderek Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a bizzat anlattığı ve İmar Kanunu’nun 9. maddesinin bu şekilde kullanılmaması konusunda yaptığı uyarı dikkate alınmıştı. Belediyenin, atlanıp hiçe sayıldığı gerekçesiyle dava açtığı planlar, İzmir gündemini uzun süre meşgul etmişti. Toplam 5 milyar dolara mal olması planlanan yatırımın planlarının, daha sonra belediye meclisine getirilmek şartıyla onaylanmasına karar verilmişti. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve Petkim CEO’su Kenan Yavuz ile görüşen Başkan Kocaoğlu, planlar üzerinde anlaşmış ve açılan davayı geri çekme kararı almıştı. Tesisin planları, AK Parti ve CHP’li belediye meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin onayladığı 5 binlik planların ardından binlik planlar Aliağa Belediyesi tarafından onaylanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile